Σάββατο, 03 Ιανουαρίου 2015 13:21

4 αγόρια τα πρώτα μωρά από τη Μεσσηνία (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

Μέρα χαράς η προχθεσινή για τη Μεσσηνία, όχι μόνο γιατί ξεκίνησε το νέο έτος, αλλά και γιατί ήρθαν στον κόσμο 4 αγοράκια, φέρνοντας όλη την ελπίδα του κόσμου στις ανάσες τους!

Το πρώτο μωρό μεσσηνιακής καταγωγής που ήρθε στον κόσμο γεννήθηκε στην Αθήνα στο "Λητώ" με τη συνδρομή του γιατρού Δημήτρη Αναστασόπουλου την 1η Γενάρη στις 12.15 π.μ., ένα τέταρτο δηλαδή μετά την αλλαγή του χρόνου. Η μαμά, η οποία κατάγεται από το Πλατύ είναι η Χρύσα Νικηφόρου και ο μπαμπάς ο Γιάννης Τάμπαρης. Το αγοράκι γεννήθηκε με φυσιολογικό τοκετό και είναι βάρους 3.360 κιλών. Το πρώτο παιδάκι της οικογένειας θα ονομαστεί Γιώργος - Παρασκευάς και ήταν το καλύτερο δώρο του Αϊ-Βασίλη!

Τα επόμενα δύο... κλάματα ακούστηκαν στο Θεραπευτήριο "Λητώ" της Καλαμάτας, την 1η Γενάρη. Στις 3.55 το μεσημέρι ήρθε στον κόσμο το αγόρι του Παναγιώτη Τριανταφυλλόπουλου και της Αλεξίας Σκουφάκη. Αυτό είναι το 3ο παιδάκι της οικογένειας. Το μωρό ξεγέννησε με καισαρική ο γιατρός Ανδρέας Πολυδώρου και είχε βάρος 2.750 κιλά.

Λίγο αργότερα, στις 5.25 το απόγευμα στο "Λητώ" γεννήθηκε το αγοράκι του Αναστάσιου Καπότη και της Γρηγορίας Παναγοπούλου. Το 1ο παιδάκι τους γεννήθηκε με καισαρική που έκανε η γιατρός Αντωνία Λαζαράκη και ζύγιζε 2.950 κιλά.

Οι γέννες της 1ης Ιανουαρίου ολοκληρώθηκαν με τον ερχομό του αγοριού της Αγγελικής Τσιλίκου και του Χρήστου Σπανού, στη Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Είναι το 1ο παιδάκι τους και το αντίκρισαν για πρώτη φορά στις 10.11 μ.μ. Την καισαρική έκανε ο γιατρός Λευτέρης Ζιώγος (το παρακολουθούσε ο κ. Πετράκος κατά τη διάρκεια της κύησης) και η μαία Κωνσταντίνα Ρένεση. Ο μπέμπης ζύγιζε 2.820 κιλά και θα πάρει το όνομα Νίκος!

Ο πρώτος "γείτονας" του μπέμπη Σπανού, στο διπλανό κρεβάτι, ήταν το μωρό της Αθανασίας Παναγοπούλου και του Σωτήρη Καλογερόπουλου, το οποίο γεννήθηκε την προτελευταία μέρα του 2014. Το αγοράκι ζύγιζε 2.950 κιλά και ήρθε στον κόσμο με φυσιολογικό τοκετό από το γιατρό Γιώργο Πετράκο.