Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015 20:24

Μανιάτης και Καραμπάτος μιλούν για τις εξαγωγές

Γράφτηκε από την
Μανιάτης και Καραμπάτος μιλούν για τις εξαγωγές

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης και ο εκτελεστικός διευθυντής των «Δρόμων της Ελιάς» Γιώργος Καραμπάτος θα είναι μεταξύ των ομιλητών στην εκδήλωση «MedDiet: Μοντέλο προς αξιοποίηση. Νέοι τρόποι προώθησης των αγροτικών μεσογειακών προϊόντων στις διεθνείς αγορές».

Η εκδήλωση γίνεται μεθαύριο Παρασκευή στις 7 το απόγευμα, στην Αθήνα, στο πλαίσιο του προγράμματος MedDiet - Mediterranean Diet And Enhancement of Traditional Foodstuff και της 2ης Εκθεσης ΕΞΠΟΤΡΟΦ.
Ομιλητές θα είναι, εκτός από τον Δ. Μανιάτη που θα αναπτύξει το θέμα «Το πρόγραμμα MedDiet και οι στόχοι του» και το Γ. Καραμπάτο, με θέμα «Νέοι τρόποι προώθησης των ποιοτικών προϊόντων της μεσογειακής διατροφής στις διεθνείς αγορές: AGORA των Δρόμων της Ελιάς», οι εξής:
Ν. Κατσαρός, πρ. πρόεδρος ΕΦΕΤ, επιστημονικός συνεργάτης ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, με θέμα «Τα εργαλεία του MedDiet και πώς μπορούν να αξιοποιηθούν -Σήμα ποιότητας μεσογειακής διατροφής στα εστιατόρια». Ν. Καραγεωργίου, πρόεδρος Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανιών Επώνυμων Προϊόντων, με θέμα «Η μάρκα ως παράγοντας εξωστρέφειας και προόδου». Γ. Πίττας, μέλος Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, επικεφαλής προγράμματος «Ελληνικό πρωινό», με θέμα: «Δίκτυα γαστρονομίας».
Συντονίστρια θα είναι η Μ. Κατσιλιέρη, στέλεχος του Πολιτιστικού Οργανισμού «Δρόμοι της Ελιάς», υπεύθυνη Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, συντονιστής ομάδας έργου MedDiet. 
Θα ακολουθήσουν υπογραφή διακήρυξης για τη μεσογειακή διατροφή από ιδιώτες και εκπροσώπους φορέων και συνέντευξη Τύπου.
Επίσης, στο πλαίσιο της Εκθεσης ΕΞΠΟΤΡΟΦ θα γίνονται και διαδραστικές παρουσιάσεις, με θέμα «Αγάπησε τον εαυτό σου, αγάπησε τη μεσογειακή διατροφή!», 10 το πρωί με 8.30 το βράδυ, από τις 30 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου.
Σημειώνεται ότι έχει οργανωθεί μεταφορά στον χώρο της Εκθεσης από την Καλαμάτα, με το ταξιδιωτικό γραφείο «Trigilidas travel & holidays», με αναχώρηση την Παρασκευή στις 11 το πρωί και χρέωση κατ' άτομο 20 ευρώ. Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Τριγκιλίδα στο τηλ. 27210 90900 ή το email: trigil@otenet.gr, ώστε να κλείσετε θέση.


NEWSLETTER