Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015 21:03

Μουσική Ξανθούλη για "Το νησί της χαράς"

Γράφτηκε από την

Τη μουσική για το βιβλίο "Το νησί της χαράς" έγραψε ο συνθέτης Νίκος Ξανθούλης τ. διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας. Πρόκειται για το βιβλίο της Μαριβίτας Γραμματικάκη, που εικονογράφησε η Κατερίνα Βερούτσου και εξέδωσαν οι Εκδόσεις Καλέντη.

Η Μαριβίτα Γραμματικάκη αφηγείται τη δεύτερη ιστορία του γίγαντα Ασηλάμπα, προσφέροντας έναν πλούτο μηνυμάτων στους μικρούς αναγνώστες. Το βιβλίο είναι για παιδιά από 6 ετών και άνω.

Ο Νίκος Ξανθούλης είναι συνθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής των Μουσικών Συνόλων της ΝΕΡΙΤ, διδάκτωρ της Μουσικής Ακαδημίας της Σόφιας, καθηγητής τρομπέτας και Ανωτέρων Θεωρητικών στο Ωδείο Αθηνών. Εχει συμμετάσχει ως σολίστ με πολλές ορχήστρες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εχει γράψει μουσική για το θέατρο («Ισμήνη», 2002, και «Ιλιάδα», 2008, με την Ασπασία Παπαθανασίου και «Ευμενίδες» με την Αννα Συνοδινού – Φεστιβάλ Επιδαύρου, 2004), ενώ έχει μεταφράσει αρχαίους Ελληνες μουσικοθεωρητικούς συγγραφείς (Κλεωνίδη, Αριστόξενο, Ανώνυμο Bellermann). Υπήρξε διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας από το 1996 έως το 2003 και από το 2004 του Δημοτικού Ωδείου Πειραιά. Είναι καθηγητής - σύμβουλος στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο από το 2004. Από το 2006 είναι επιστημονικός συνεργάτης της Ακαδημίας Αθηνών. Από το 2009 έως το 2012 ήταν υπεύθυνος των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Εχει εκδώσει 5 προσωπικούς δίσκους και έχει συμμετάσχει σε 4 συλλογικούς. Εχει μελοποιήσει παλαιότερους και σύγχρονους Ελληνες ποιητές παρουσιάζοντας τη δουλειά του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.