Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015 14:23

Μαργέλης σε Βαρουφάκη: “Απλήρωτοι παραμένουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι”

Γράφτηκε από την

Σχεδόν ένας μήνας έχει περάσει από τις εκλογές και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι οι οποίοι συμμετείχαν δεν έχουν ακόμα πληρωθεί. Αυτό επισημαίνει σε επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης.

Στην ίδια επιστολή ο πρόεδρος του ΔΣΚ επισημαίνει ότι είναι απαράδεκτη η καθυστέρηση αυτή, από την στιγμή μάλιστα που έχει εγκριθεί η σχετική πίστωση.

Αναλυτικά η επιστολή του Κώστα Μαργέλη έχει ως εξής:

«Οπως έχω ενημερωθεί μέχρι σήμερα από το υπουργείο Οικονομικών και από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για την ημερομηνία πληρωμής της εκλογικής αποζημίωσης των Δικαστικών Αντιπροσώπων για τις Βουλευτικές Εκλογές 25/01/2015, όπου άσκησαν τα καθήκοντα των αντιπροσώπων της Δικαστικής Αρχής, οι ως άνω υπηρεσίες δεν είναι σε θέση, μέχρι σήμερα, να προσδιορίσουν συγκεκριμένη μέρα πληρωμής των.  

Θεωρώ ότι είναι απαράδεκτη η επί τόσες ημέρες καθυστέρηση καταβολής των αποζημιώσεων στους συναδέλφους από την στιγμή μάλιστα που έχει εγκριθεί η σχετική πίστωση.

Οι δικηγόροι της Καλαμάτας αλλά και όλης της χώρας, αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα λόγω των φορολογικών και ασφαλιστικών διατάξεων που ισχύουν μέχρι τώρα και θεωρώ αδιανόητο να μην έχουν πληρωθεί σχεδόν ένα μήνα μετά τις εκλογές.

Σας καλώ όπως άμεσα μας ενημερώσετε πότε θα γίνει η πληρωμή των δικηγόρων για τις εκλογικές αποζημιώσεις και σε κάθε περίπτωση να προχωρήσετε άμεσα σε όποιες διαδικασίες απαιτούνται για την τάχιστη πληρωμή τους.

Προκειμένου δε να εκλείψουν τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα θα πρέπει να αλλάξει άμεσα το καθεστώς πληρωμής των δικαστικών αντιπροσώπων και να καταβάλλονται οι εκλογικές αποζημιώσεις, όπως, και στο παρελθόν, πριν την διενέργεια των εκάστοτε εκλογών από την στιγμή μάλιστα που εγκρίνονται και οι σχετικές πιστώσεις.

Σας θυμίζω ότι στις προηγούμενες εκλογές υπήρχαν συνάδελφοι που πληρώθηκαν έξι μήνες μετά την διενέργειά τους, και είναι επιβεβλημένο να εκλείψουν ανάλογα φαινόμενα.

Παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειές σας».