Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015 17:43

Μαθητές του Ωδείου στο Μέγαρο Μουσικής (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Ικανοποιημένοι είναι οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, που θα βρεθούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Παρασκευή, η δασκάλα τους, αλλά και η διοίκηση της "Φάρις"

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες το μεσημέρι, με την ευκαιρία της εμφάνισης της τάξης μουσικής δωματίου της Μαρίας Παπαπετροπούλου, την Παρασκευή στις 3 μ.μ. στο Μέγαρο αλλά και την αποψινή τους εμφάνιση στις 6 μ.μ. στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου, τη στήριξή του Δήμου και της "Φάρις" δήλωσε και ο πρόεδρος της Επιχείρησης Θανάσης Ηλιόπουλος.

Οπως είπε είναι σπουδαίο ότι ένα μέρος του Δημοτικού Ωδείου, κάνει εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας, μετά μάλιστα από έναν επιτυχημένο χειμώνα καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων που προηγήθηκε.

Πρόσθεσε ότι στο προσεχές διάστημα οι εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες αφορούν στο 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας και την Ανοιξη των πλήκτρων.

Η καθηγήτρια της τάξης της μουσικής δωματίου, Μαρία Παπαπετροπούλου, τόνισε ότι είναι σημαντικό να εμφανίζονται μαθητές του Ωδείου Καλαμάτας στο Μέγαρο Μουσικής για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα (προηγήθηκε η τάξη φλάουτου της Βίκυς Βασιλειάδη), κάτι που κανένα άλλο Ωδείο δεν έχει καταφέρει.

Η μουσική δωματίου όπως είπε επίσης η κ. Παπαπετροπούλου, μαθαίνει στα παιδιά να παίζουν μαζί με άλλα όργανα, να έχουν σύμπνοια, να μαθαίνουν να συνεργάζονται και να είναι πιο δημιουργικοί καλλιτεχνικά.

Οσο για το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί και θα έχει τίτλο «Τρίο - Καλαμάτα!», εξήγησε πως επελέγη αυτός ο τίτλος καθώς τα έργα που θα ακουστούν θα παιχτούν από συνδυασμούς τριών οργάνων.

Τέλος, εκ μέρους των μαθητών της τάξης μουσικής δωματίου μίλησε ο Ηλίας Αναγνωσταράς, λέγοντας ότι είναι μεγάλη τιμή να παίρνουν μέρος σε μια τέτοια διοργάνωση που θα τους προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία.

Στη συναυλία θα μετάσχουν οι σπουδαστές του Ωδείου: Στυλιανός Καλής, Γιάννης Σύμκο, Μαρίνα Χατζησταύρου στο πιάνο, Αλεξάνδρα Μάτζαρη, Θεανώ Αδαμοπούλου στο φλάουτο, Ηλίας Αναγνωσταράς στο κλαρινέτο, Ιωάννα Λειβαδίτη, Λυδία Παναγιωταρέα στο βιολοντσέλο, Κατερίνα Παλαιολόγου στη μονωδία.

Θα μετάσχουν επίσης, φιλικά η σοπράνο Δήμητρα Κωτίδου μαθήτρια της καθηγήτριας Μονωδίας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Χριστίνας Γιαννακοπούλου, η Ελένη Παπαδοπούλου στο βιολί, πρώην μαθήτρια του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας που συνεχίζει τις σπουδές της στην Αθήνα και ο Δημήτρης Λάμπος στο βιολοντσέλο πρώην μαθητής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας που συνεχίζει τις σπουδές του στη Γερμανία.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.