Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015 13:54

Κυπαρισσία: Ενημέρωση μαθητών για θέματα αντισύλληψης και σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Γράφτηκε από τον

Για θέματα αντισύλληψης και για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα έμαθαν χθες το μεσημέρι μαθητές του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας στην ενημερωτική εκδήλωση που έγινε με ομιλητή το γυναικολόγο και αντιπρόεδρο του Δ.Σ. Τριφυλίας Δημήτρη Κουτσούλη.

Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα «Αλέκος Παπαδόπουλος». Η εκπαιδευτικός Βάσω Αργυροπούλου χαρακτηριστικά τόνισε: «Στα πλαίσια του προγράμματος υγεία, που έχει αναλάβει το ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας, πήραμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε να μας μιλήσει ο κ. Κουτσούλης με σκοπό να ενημερώσει τα παιδιά για τα μεταδιδόμενα νοσήματα, το AIDS και την αντισύλληψη. Είναι θέματα σοβαρά. Τα παιδιά μας είναι σε μια ηλικία που τώρα αρχίζουν την σεξουαλική τους ζωή. Δυστυχώς σε πολλά παιδιά δεν υπάρχει ενημέρωση από την οικογένεια. Η Πολιτεία σε αυτό δεν βρίσκεται δίπλα και εμείς οφείλουμε σαν εκπαιδευτικοί να βγάζουμε σωστούς και ενημερωμένους πολίτες στην κοινωνία. 

Από την πλευρά του ο κ. Κουτσούλης σημείωσε: «Είναι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα για να μιλήσω στους νεολαίους της Τριφυλίας σχετικά με τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, την αντισύλληψη και οποιαδήποτε άλλα μέτρα τα παιδιά μπορούν να πάρουν και να προστατευτούν από τα νοσήματα που μπορούν να αναπτυχθούν μέσα από την ερωτική πράξη. Είναι χρέος μας να ενημερώνουμε τους νεολαίους που βγαίνουν τώρα στην βιοπάλη. Είναι πολύ σημαντικό. Δεν επιτρέπεται στην εποχή του Διαδικτύου μέσω του οποίου συχνά πέφτουν και θύματα παραπληροφόρησης, οι επιστήμονες να μην είμαστε δίπλα τους, έτσι ώστε να δώσουμε όλα εκείνα τα ενημερωτικά στοιχεία για να μην πέσουν θύματα της μόλυνσης και της νόσησης αργότερα».

Κ.Μπ.