Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015 15:41

Ο δήμαρχος Πειραιά βράβευσε τη Μεσσηνία Δώρα Γιαννίτση

Γράφτηκε από την
Ο δήμαρχος Πειραιά βράβευσε τη Μεσσηνία Δώρα Γιαννίτση

Την Μεσσήνια πρωταγωνίστρια Δώρα Γιαννίτση δρ. ιστορικών επιστημών του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας και πρόεδρο του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας βράβευσε για τη Γιορτή της Γυναίκας ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, με το βραβείο Πολιτισμού. Την τελετή διοργάνωσε ο Ομιλος Γυναικών «Εξάλειπτρον», στη Δημοτική Πινακοθήκη.


Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης τόνισε «Πιστεύω ότι στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας οι άνδρες πρέπει να μιλούν λιγότερο. Τη διαδρομή της κ. Γιαννίτση την περιγράψατε και έτσι δεν χρειάζεται εγώ να πω κάτι παραπάνω. Θα είμαι σύντομος. Είναι χαρά και τιμή μου που βραβεύω μία γυναίκα με αυτή τη διαδρομή και με αυτά τα επιτεύγματα. Να συγχαρώ επίσης τον Ομιλο Γυναικών «Εξάλειπτρον» και να προσθέσω ότι αποτελεί τιμή και χαρά για την πόλη του Πειραιά, που διαθέτει ένα τέτοιο όμιλο με αυτήν τη δραστηριότητα».

Την εκδήλωση παρουσίασε η επικοινωνιολόγος και γενική γραμματέας των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca δρ. Βίκυ Μπαφατάκη βραβευθείσα με το βραβείο Πολιτισμού στα πρώτα Βραβεία Γυναικών «Εξάλειπτρον» 2014. Τιμήθηκαν ακόμη οι: δρ. Βάσω Επισκόπου καθηγήτρια Αναπτυξιακής Βιολογίας – Νευροβιολογίας - γενετίστρια,  Σόνια Θεοδωρίδου σοπράνο, Τζελίνα Χαρλαύτη καθηγήτρια και συγγραφέας Ναυτιλιακής Ιστορίας, Πέγκυ Τρικαλιώτη ηθοποιός, Ρένα Ρώσση -Ζαϊρη συγγραφέας – μεταφράστρια, Μαρία Πολύζου πρωταθλήτρια και προπονήτρια δρόμων αντοχής, Φανή Αργυροπούλου συνιδιοκτήτρια των εταιρειών "Πιερία Ερατεινή & Blink Wines", οινολόγος, αρθρογράφος, επιχειρηματίας. 


NEWSLETTER