Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015 12:58

Μυστήριο ακόμα με την έκρηξη σε σπίτι στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Μυστήριο συνεχίζει να καλύπτει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η έκρηξη, που αναστάτωσε την Καλαμάτα το βράδυ του Σαββάτου, με συνέπεια να διακομιστεί σε σοβαρή κατάσταση με εγκαύματα στο Νοσοκομείο "Γεώργιος Γεννηματάς" στην Αθήνα ένας 26χρονος και να οδηγηθεί προληπτικά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας μια έγκυος.

Ο νεαρός τραυματίας έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για εκρηκτικά και -σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά- πρόκειται για έναν εκ των 4 που είχαν συλληφθεί τον Φεβρουάριο, ύστερα από εκρήξεις που σημειώθηκαν στην παλιά χωματερή των Γιαννιτσανίκων. 

Τότε είχε βρεθεί και κατασχεθεί αυτοσχέδιος μηχανισμός συνδεδεμένος με κινητό τηλέφωνο, σημαντική ποσότητα υλικών κατασκευής εκρηκτικών και άλλα ευρήματα. Ωστόσο, στο χώρο που σημειώθηκε προχθές η έκρηξη, και συγκεκριμένα στην αποθήκη, οι πυροτεχνουργοί του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, έκαναν τα πάντα φύλλο και φτερό, αλλά δεν εντόπισαν -σύμφωνα με πληροφορίες- ευρήματα που να οδηγούν στα αίτια της έκρηξης. Ωστόσο συνέλεξαν υλικό από τα πατώματα και τους τοίχους, προκειμένου να εξεταστεί στα ειδικά εργαστήρια της Αστυνομίας. Για την ώρα όμως τα αίτια παραμένουν άγνωστα, σύμφωνα με τις Αρχές.

Σύμφωνα μάλιστα με την Αστυνομία, την ώρα της έκρηξης στο διαμέρισμα ο νεαρός χειριζόταν τροχό στο πλαίσιο εργασιών για την τοποθέτηση ηχείων σε κάποιο αυτοκίνητο, ενώ στο σπίτι του βρισκόταν ακόμα ένας φίλος του και μια οικογένεια με μικρά παιδιά και την έγκυο γυναίκα. Η παρουσία μάλιστα και άλλων, μεταξύ των οποίων της εγκύου και των παιδιών στο διαμέρισμα, φαίνεται πως έπαιξε ρόλο σε πρώτη φάση να γίνει έρευνα προς αρκετές κατευθύνσεις, ανεξάρτητα από το παρελθόν του νεαρού.

Ολα έγιναν λίγο πριν τις 10 το βράδυ του Σαββάτου, όταν ο εκκωφαντικός θόρυβος στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου της πολυκατοικίας, στη συμβολή των οδών Λακωνικής και Παλαιολόγου, αναστάτωσε κατοίκους της Καλαμάτας σε μια μεγάλη περιοχή. Οι κάτοικοι, στην ιδιωτική οδό πίσω από την κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας πετάχτηκαν από τα σπίτια τους διαπιστώνοντας πως κυριολεκτικά έχει τιναχτεί στον αέρα το διαμέρισμα, ιδιοκτήτης του οποίου είναι ο 26χρονος. Οι μπαλκονόπορτες είχαν αποκολληθεί, ενώ γυαλιά από τις τζαμαρίες είχαν φτάσει μέχρι τα απέναντι μπαλκόνια. 

Σύμφωνα με περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων, η έγκυος γυναίκα φώναζε "τα παιδιά, τα παιδιά", ενώ αμέσως έφτασε η Πυροσβεστική, η Αστυνομία και ασθενοφόρα. Ο νεαρός σε κακή κατάσταση διακομίστηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας όπως και η έγκυος γυναίκα. Την ίδια ώρα επικρατούσε πανικός, καθώς συγκεντρώθηκε κόσμος και οι Αρχές αναζητούσαν τα αίτια, προσπαθώντας παράλληλα να διασφαλίσουν πως δεν υπήρχε κίνδυνος για άλλη έκρηξη. 

Η Ασφάλεια Καλαμάτας συνεχίζει την έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η έκρηξη, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια της Αστυνομίας.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.



Φωτογραφίες και άλλο βίντεο λίγα λεπτά μετά την έκρηξη εδώ