Πέμπτη, 07 Μαϊος 2015 17:43

Μάχη με τα κουνούπια από το Φεβρουάριο στη Γιάλοβα

Γράφτηκε από τον
Μάχη με τα κουνούπια από το Φεβρουάριο στη Γιάλοβα

Από το Φεβρουάριο ραντίζουν φέτος για τα κουνούπια στη Γιάλοβα, στην πιο ευαίσθητη και πολύπαθη περιοχή της Μεσσηνίας, προκειμένου να μην έχουν τα σοβαρά προβλήματα των προηγούμενων χρόνων.

Τη φετινή προσπάθεια ευνοεί σημαντικά και η κατά πολύ αυξημένη παρουσία βατράχων, που τρώνε τα κουνούπια.

Αυτά σημείωσε στην "Ε" ο Γιώργος Γιαννούτσος, μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινότητας Πύλου, υπεύθυνος για τα κουνούπια στο Δήμο Πύλου - Νέστορος.

Ειδικότερα, μας ενημέρωσε ότι με το πρόγραμμα που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας, «έχουμε ξεκινήσει να ραντίζουμε από τις 14 Φεβρουαρίου στη Γιάλοβα. Το συνεργείο έχει 6 άτομα, 4 στη λιμνοθάλασσα και 2 στα γύρω χωριά». Μας διευκρίνισε πως «χτυπάμε τις προνύμφες, ακμαία δεν υπάρχουν ακόμα. Αν καταπολεμήσουμε σωστά τις προνύμφες, δε θα έχουμε πρόβλημα».

Ο Γ. Γιαννούτσος επεσήμανε ότι «έχουν αυξηθεί κατά εκατομμύρια τα βατράχια. Κάθε βάτραχος μπορεί να φάει 300 προνύμφες την ημέρα» και πρόσθεσε: «Οι καιρικές συνθήκες βοήθησαν να καταπολεμηθούν βιολογικά τα κουνούπια. Εκεί που υπάρχουν βατράχια, δε ρίχνουμε σταγόνα φάρμακο».

Κλείνοντας, είπε πως «παρακολουθούμε τα ρέματα που έχουν νερό, παίρνουμε δείγματα και αμέσως καταπολεμούμε τις προνύμφες».

Γ.Σ.


NEWSLETTER