Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011 21:38

Ξεκινά την Πρωτομαγιά το Διαβητολογικό Ιατρείο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Ξεκινά την Πρωτομαγιά να λειτουργεί Διαβητολογικό Ιατρείο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, στο χώρο των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων, όπως ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι ο διοικητής του ιδρύματος Γιώργος Μπέζος.
Το ιατρείο θα στελεχώνουν οι παθολόγοι Νικόλαος Γκιούλος και Νικολέτα Ξυδιά και ο γενικός ιατρός Αναστάσιος Μακρής.
Απαντώντας, στη συνέχεια, σε σχετική ερώτηση ο Γ. Μπέζος διαβεβαίωσε με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις κρίσιμων υλικών στο νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
«Με ξεκάθαρο τρόπο δηλώνω ότι το νοσοκομείο διαθέτει όλα τα απαραίτητα υλικά, η έλλειψη των οποίων θα έθετε σε κίνδυνο ζωές ασθενών. Από την άλλη πλευρά, είναι γεγονός ότι σε ορισμένα από τα αναλώσιμα υπάρχει πρόβλημα με την ομαλή ροή τους, αλλά αυτό έχει να κάνει με την απεργία των προμηθευτών» τόνισε ο Γ. Μπέζος.

ΕΠΟΥΣΙΩΔΕΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ

Πρόσθεσε μάλιστα ότι σε καθημερινή βάση γίνονται έλεγχοι από τα επιφορτισμένα προς τούτο άτομα και τα αναλώσιμα που κρίνεται ότι χρειάζονται και δεν τα διαθέτουν στο νοσοκομείο οι προμηθευτές, εξασφαλίζονται από το ελεύθερο εμπόριο, σε τιμές του παρατηρητηρίου.
Αναφερόμενος ειδικότερα ο διοικητής στην έλλειψη ενδοφακών στην Οφθαλμολογική εξήγησε ότι για την προμήθειά τους αρμόδια είναι η ΕΠΠΥ (Επιτροπή Προμηθειών Υγείας) του υπουργείου και όχι το νοσοκομείο. Παρατήρησε ωστόσο ότι και πάλι λειτουργεί η εν λόγω κλινική, αλλά έχει μειωθεί ο αριθμός των χειρουργικών επεμβάσεων -εκτίμησε όμως ότι αν όχι την εβδομάδα του Πάσχα, την αμέσως επόμενη, θα επανέλθουν στους κανονικούς ρυθμούς τους.
Καταλήγοντας ο Γ. Μπέζος, όσον αφορά στο ρυθμό εξόφλησης των προμηθευτών, σημείωσε ότι μέχρι τώρα έχει εξοφλήσει μέχρι και τον Ιούλιο του 2010, ενώ γίνεται προσπάθεια μέσα στο μήνα να εξοφληθεί και ο περσινός Αύγουστος. Για τις φετινές προμήθειες, τέλος, γνωστοποίησε ότι από το υπουργείο Υγείας έχουν ήδη εκταμιευθεί οι πιστώσεις για τους δύο πρώτους μήνες του 2011.
Β.Γ.Μ.