Δευτέρα, 02 Μαϊος 2011 21:45

Αύριο αποφασίζουν οι φαρμακοποιοί για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου

Γράφτηκε από τον

Αύριο το βράδυ αποφασίζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μεσσηνίας αν θα αναστείλει τη χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει προς τους ασφαλισμένους του Δημοσίου -όπως ήδη πράττει εδώ κι ένα μήνα για τους ασφαλισμένους άλλων 6 ταμείων.
Οπως δήλωσε στην «Ε» ο πρόεδρος του συλλόγου Στέφανος Καμινιώτης, οι φαρμακοποιοί υποχρεώνονται να επανέλθουν καθώς «οι αρμόδιοι υπουργοί και διοικητές των ταμείων δεν κατόρθωσαν να είναι συνεπείς στις υποσχέσεις τους, σύμφωνα με τις οποίες ο ΟΠΑΔ θα κατέβαλε μέσα στον Απρίλιο τις οφειλές ενός διμήνου από το 2010».
Συνεχίζοντας ο Στ. Καμινιώτης σημείωσε ότι οι φαρμακοποιοί «δεν αντέχουν άλλο να πληρώνουν από την τσέπη τους τον ΦΠΑ για τα φάρμακα που έχουν πουλήσει και για τα οποία δεν έχουν πληρωθεί».
Στη Μεσσηνία τα φαρμακεία, ήδη από τις αρχές του περασμένου Απριλίου έχουν αναστείλει τη χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει προς τους ασφαλισμένους στα ταμεία της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, στα ταμεία του Στρατού και του Λιμενικού Σώματος, στο ΤΣΜΕΔΕ και στο ΤΣΑΥ -καθώς τα εν λόγω ταμεία καθυστερούν επί μακρόν να εξοφλήσουν τα φαρμακεία.


NEWSLETTER