Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010 14:55

Ολοκληρωμένη στρατηγική για το ελαιόλαδο, υποσχέθηκε ο Κουσελάς

Γράφτηκε από την
Ολοκληρωμένη στρατηγική για το ελαιόλαδο, υποσχέθηκε ο Κουσελάς

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

«Επεξεργαζόμαστε μια ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική γιατί το ελαιόλαδο είναι εθνικό προϊόν. Φέτος, για πρώτη φορά, η ενιαία ενίσχυση θα δοθεί με βάση τον Κανονισμό και όχι με δανεικά. Μετά τις 16 Οκτωβρίου θα δοθεί η προκαταβολή, και η εξόφληση θα πραγματοποιηθεί πριν τα Χριστούγεννα».
Τα παραπάνω ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς εγκαινιάζοντας χθες στην Αθήνα -στο Αττικό Μετρό στην πλατεία Συντάγματος- την 3ήμερη έκθεση μεσσηνιακών παραδοσιακών τυποποιημένων αγροτικών προϊόντων και χειροτεχνίας, από κοινού με το γενικό γραμματέα εμπορίου Στέφανο Κομνηνό.
Η διοργάνωση της έκθεσης από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας αποσκοπεί, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του φορέα Γιώργος Καραμπάτος, στη γνωριμία του κόσμου με τα μεσσηνιακά αγροτικά προϊόντα, όπως επίσης με το τουριστικό και πολιτιστικό προϊόν του νομού.
Στην έκθεση μετέχουν πολλές μεσσηνιακές επιχειρήσεις τυποποίησης, καθώς και ο πολιτιστικός οργανισμός «Δρόμοι της ελιάς» - ενώ οι εκτιμήσεις του Επιμελητηρίου αναφέρουν πως ο συνολικός αριθμός επισκεπτών στη διάρκεια του 3ήμερου θα ξεπεράσει τα 100.000 άτομα. Παράλληλα με τα τυποποιημένα προϊόντα, στην έκθεση παρουσιάζονται χειροτεχνήματα, έργα ζωγραφικής, ενώ υπάρχει ειδική γωνιά όπου φιλοξενούνται έργα Μεσσήνιων συγγραφέων.
Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν η βουλευτής Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου, ο βουλευτής Κορινθίας Κωνσταντίνος Κόλλιας ως εκπρόσωπος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, οι πρεσβευτές του Μαρόκου Abdel Qader Al Ansari και του Κουβέιτ Raed Abdullah Sayed Rajab Al Rifai, ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργος Τσακίρης, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών Μάκης Φωκάς, καθώς και ο πρόεδρος του Μανιατάκειου Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης.


NEWSLETTER