Σάββατο, 04 Ιουλίου 2015 15:18

Μεγάλη συγκέντρωση για το “όχι” χθες βράδυ στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

«Το δυνατό "όχι" θα κρίνει το μέλλον μας, για να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας, αν θα αποδεχθούμε τη συγκεκριμένη συμφωνία ή θα διεκδικήσουμε μια σωστή λύση». Αυτό τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, μιλώντας χθες το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, στη συγκέντρωση υπέρ του "όχι" στο αυριανό δημοψήφισμα. 

 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.



Στη συγκέντρωση έδωσαν το "παρών" οι βουλευτές του νομού, στελέχη, μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη και φίλοι των ΑΝΕΛ, των Οικολόγων Πράσινων, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΕΠΑΜ, καθώς και πολλοί απλοί πολίτες.

Ο κ. Πετράκος επεσήμανε ότι και το ΔΝΤ παραδέχθηκε ότι το χρέος της χώρας μας δεν είναι βιώσιμο. Παρατήρησε πως «επιδιώκουν να τιμωρήσουν το λαό που είπε το πρώτο "όχι", την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα. Προσπάθησαν να ροκανίσουν το χρόνο για να ρίξουν την κυβέρνηση. Το είπε και ο Σουλτς πως δεν θέλουν να είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας».

Επικρίνοντας τους δανειστές, σημείωσε ότι «αντί να απαντήσουν στην πρότασή μας, μας έστειλαν τελεσίγραφο» και διευκρίνισε: «Εσβησαν την έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις με κέρδη πάνω από 500 εκ. ευρώ και να φορολογηθεί ο τζόγος. Και ζητούν 23% ΦΠΑ στον τουρισμό, ενώ οι Τούρκοι απέναντι έχουν 7% ΦΠΑ, επειδή στην Τουρκία υπάρχουν μεγάλα γερμανικά ξενοδοχεία. Ζήτησαν βαρύτατα μέτρα για τους αγρότες». Είπε, ακόμα, πως «προσπαθούν να τρομοκρατήσουν το λαό, ξεπέρασαν κάθε όριο αξιοπιστίας. Στόχος τους είναι να υποκύψει αυτή η κυβέρνηση και να ξεφτιλιστεί στον ελληνικό λαό».

Εξαπολύοντας επίθεση σε Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, ανέφερε ότι «η αγία τριάδα της διαπλοκής δίνει εξετάσεις» και υπογράμμισε πως «δικό τους δημιούργημα είναι το χρέος. Δικοί τους άνθρωποι πήγαν φυλακή και συναλλάχθηκαν με τη Siemens, δικό τους δημιούργημα είναι το πελατειακό κράτος και ο στρατός των φοροφυγάδων. Αυτοί έκλεισαν τις τράπεζες, όπως παραδέχθηκε ο Αδωνις Γεωργιάδης. Εμάς δεν μας συμφέρει το κλείσιμο των τραπεζών».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι το δημοψήφισμα δεν αφορά την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη, αλλά αν θα αποδεχθούμε τη συγκεκριμένη συμφωνία και θα δώσουμε στον Αλέξη Τσίπρα τη δύναμη για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για μια βιώσιμη λύση. Εξήγησε ότι «το "όχι" είναι ναι στην κατάργηση των μνημονίων, στο ελπιδοφόρο μέλλον, στην εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία. Το "ναι" είναι ναι στη συνέχιση της φτώχειας και της μιζέριας, στην υποτέλεια της χώρας, στη διαπλοκή και τη διαφθορά, ότι φοβηθήκαμε το Σόιμπλε και το Μητσοτάκη».

Στη συγκέντρωση μίλησαν ακόμα η πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ Νικολίνα Λέκκα, ο γιατρός Παναγιώτης Καλοφωλιάς, η περιφερειακή σύμβουλος των Οικολόγων Πράσινων Δήμητρα Λυμπεροπούλου και ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θεόδωρος Τζανετάκης.

Η Ν. Λέκκα είπε ότι «διεκδικούμε ένα χρέος βιώσιμο και απαιτούμε να μας επιτρέψουν ανεπηρέαστοι να αποφασίσουμε για το μέλλον μας».

Ο Π. Καλοφωλιάς παρατήρησε ότι «θέλουν να μας επιβάλουν ένα βαρύτερο μνημόνιο και να μας τρομοκρατήσουν». 

Ο Θ. Τζανετάκης επεσήμανε ότι «το "όχι" είναι ένα όχι στο δωσιλογισμό που κυριαρχεί στην πολιτική ζωή του τόπου».

Η Δ. Λυμπεροπούλου παρατήρησε ότι «λέμε όχι σε μη βιώσιμες προτάσεις, που δεν σέβονται την ψήφο των Ελλήνων και τις ευρωπαϊκές αρχές». 

Γ.Σ.