Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2015 08:38

Ο Καναδάς τίμησε το Γιώργο Γκόνο

Γράφτηκε από την

Ο Γιώργος Γκόνος, ο Καλαματιανός διευθύνων σύμβουλος της McCain Hellas S.A. τιμήθηκε από τον Καναδά μαζί με άλλους 13 Ελληνες, επειδή -όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της καναδικής πρεσβείας στην Αθήνα- «συνέβαλαν ουσιαστικά στην ενδυνάμωση των σχέσεων Καναδά - Ελλάδας, μέσα από τις δραστηριότητές τους στον επιχειρηματικό, ακαδημαϊκό και πολιτιστικό χώρο».

Στη σχετική ανακοίνωση για τον Γ. Γκόνο αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Πρωτοπόρος επιχειρηματίας, ο Γιώργος Γκόνος ο οποίος έφερε στην Ελλάδα τη McCain πριν από περισσότερο από 25 χρόνια και εξακολουθεί να ηγείται και να καινοτομεί, με άξονα το πεφωτισμένο εταιρικό δόγμα "έσο καλός, κάνε καλό"».

Στον Καλαματιανό επιχειρηματία -όπως και στους υπόλοιπους 13 Ελληνες- ο Καναδός πρεσβευτής Ρόμπερτ Πεκ πρόσφερε «το βραβείο "Maple Leaf", που συνοδευόταν από μία αργυρή "κουτάλα", αντικείμενο που έχει τις ρίζες του στην φυλή Χάιντα, των "πρώτων εθνών" της Δυτικής Ακτής  του Καναδά, το οποίο ήταν τοποθετημένο μέσα σε ένα χειροποίητο κουτί από κόκκινο σφεντάμι».

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην πρεσβεία του Καναδά στην Αθήνα στις 29 του περασμένου Ιουνίου.