Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015 08:18

Μείωση πληρωμών σε ΔΕΥΑΚ και ΔΕΗ στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Μείωση πληρωμών σε ΔΕΥΑΚ και ΔΕΗ στην Καλαμάτα

Σημαντικά μειωμένες είναι οι εισπράξεις της ΔΕΥΑΚ και της ΔΕΗ στην Καλαμάτα και η κατάσταση με τους ανεξόφλητους λογαριασμούς επιδεινώνεται, κατά το τελευταίο κρίσιμο χρονικό διάστημα, λόγω της οικονομικής αδυναμίας του κόσμου.

Τη δυσάρεστη αυτή εικόνα σημειώνουν στην "Ε" υπηρεσιακά στελέχη των δύο επιχειρήσεων.

Ο διευθυντής της ΔΕΥΑΚ Παναγιώτης Περιβολάρης μας είπε ότι «έχουν μειωθεί πολύ οι εισπράξεις« και παρατήρησε πως «δε θα μπορούμε να πληρώσουμε το Σύνδεσμο. Τα χρήματα που έχουμε, φθάνουν για τη μισθοδοσία, τα καύσιμα για τα υλικά αποκατάστασης των ζημιών». Επεσήμανε ότι «από την περασμένη Τετάρτη έχουν μειωθεί οι εισπράξεις. Εισπράτταμε 40.000 ευρώ τη μέρα και σήμερα (χθες) μέχρι τις 12 το μεσημέρι έχουμε εισπράξει 7.000 ευρώ (σ.σ. μείωση 82,5%)».

Με την ευκαιρία ανέφερε πως «υπάρχουν και καταστήματα καλοκαιρινά, εστίασης, που δεν πληρώνουν. Εχουν σταλεί στους ιδιοκτήτες τους προσωπικές ειδοποιήσεις, καθώς πρόκειται για λογαριασμούς άνω των 1.000 ευρώ».

Ο Γιώργος Παναγόπουλος, προϊστάμενος πωλήσεων της ΔΕΗ στην Καλαμάτα, μας ενημέρωσε ότι «οι πληρωμές έχουν μειωθεί πολύ, κατά 60% με 70%. Είναι, μόλις, στο 30% με 40% της αξίας των λογαριασμών». Σημείωσε πως «συνολικά το ανεξόφλητο ποσό είναι 60% με 65% και η κατάσταση επιδεινώνεται».

Γ.Σ.


NEWSLETTER