Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015 19:16

Μια βραδιά στην Μπούκα με γέφυρα τον εθελοντισμό

Γράφτηκε από την

Η εδώ και καιρό προγραμματισμένη εκδήλωση του Σωματείου Εθελοντών Μεσσήνης για το βράδυ του Σαββάτου 11 Ιουλίου σημαδιακά συνέπεσε με την αιχμή της δεινής διπλωματικής, διαπραγματευτικής θέσης στην οποία βρέθηκε η χώρα μας. Ετσι το νόημα του εθελοντισμού στη γενέθλια επέτειο του Σωματείου απέκτησε μια ουσιαστικότερη διάσταση και το εννιάχρονο έργο του ο καθένας μπόρεσε να το αναλογιστεί περισσότερο.

Την ισχυρή φόρτιση της βραδιάς άμβλυνε το υπέροχα διαμορφωμένο περιβάλλον, το οποίο εμπνεύστηκε το Δ.Σ. και η άξια πρόεδρός του κ. Ντίνα Αντωνάκου-Γκότση. Φορείς και ιδιώτες καθώς και ο Δήμος της πόλης της Μεσσήνης ενίσχυσαν την ιδέα του Δ.Σ. του Σωματείου των Εθελοντών και βοήθησαν να αντικρίσουμε όλοι τη μαγεία του φωτός που πληγώνει το σκοτάδι. Εκατοντάδες κεράκια που συμβόλιζαν το πάθος για εθελοντική δράση, το πάθος για το λίγο παραπάνω, δημιούργησαν μαγεία στα νερά του καναλιού και στην προκυμαία του μόλου. Μια μαγεία που εναρμονίστηκε με το ταξίδι των ήχων από τη Φιλαρμονική Μεσσήνης, με διεύθυνση του αρχιμουσικού της Γιώργου Μουνδρουλέα, γεμίζοντας αισιοδοξία τις ψυχές του πλήθους που είχε φτάσει στον χώρο του μόλου για τη γιορτή. 

Η εμπνευσμένη καθοδήγηση της Αγγελικής Αγγελοπούλου στις μαθήτριές της έδωσαν στο κοινό ένα εύγλωττο μηνυματικό θέμα για τον εθελοντισμό μέσω της ομιλίας των σωμάτων, ενώ το μουσικό συγκρότημα «Μουσικές βοήθειες» συνέχισε στο πνεύμα της ψυχαγωγίας των παρευρισκομένων που συμμετείχαν τραγουδώντας και χορεύοντας.

Μετά την πολιτιστική απόλαυση, στον ειδυλλιακό χώρο δίπλα στο φωτισμένο κανάλι ακολούθησε γευστική απόλαυση με εξαιρετικά γλυκίσματα. Την ευγενική προσφορά ζαχαροπλαστείων της Μεσσήνης και των εθελοντριών που τα παρασκεύασαν καθώς και κάθε συντελεστή της ωραίας επετειακής εκδήλωσης, ενίσχυσαν οι ευχές των παρευρισκομένων «τα δύσκολα να γίνουν πανεύκολα, με λίγο πάθος», ώστε το Σωματείο να συνεχίσει απρόσκοπτα τη δράση του στο μέλλον.

Την εκδήλωση παρουσίασε η εκπαιδευτικός κ. Ρούλα Αθανασοπούλου, ενώ χαιρέτισε ο δήμαρχος Μεσσήνης κ. Γιώργος Τσώνης. Ουσιαστικός υπήρξε ο εναρκτήριος λόγος της προέδρου του Σωματείου Εθελοντών Μεσσήνης κ. Ντίνας Αντωνάκου-Γκότση, η οποία τόνισε ότι τόσο τα ευαίσθητα προγράμματα του Σωματείου, όσο και η παραμικρή του δράση όπως και οι δράσεις πολιτισμού στηρίζονται αποκλειστικά στο εθελοντικό πνεύμα.

Ευχαρίστησε όλους τους φορείς και τους ιδιώτες που συνέβαλαν ο καθένας με τον τρόπο του στην πραγματοποίηση της επετειακής βραδιάς, καθώς και τους χορηγούς για την οικονομική συνδρομή τους. Αναδεικνύοντας το νόημα του εθελοντισμού με τη διασκευή ενός σχετικού κειμένου του ποιητή Σωτ. Κακίση, ζήτησε την ανανέωση της εμπιστοσύνης του κόσμου προς το Σωματείο Εθελοντών, ώστε να πάρει κάτι από την απεραντοσύνη της θάλασσας που την ίδια ώρα απλόχερα χάριζε σ’ όλους τους παρευρισκόμενους τη δροσερή ανάσα της. 

Μέλη του Δ.Σ. της Ενωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων βρεθήκαμε στην Μπούκα... με γέφυρα τη γιορτή για τα 9 χρόνια δράσης του Σωματείου Εθελοντών Μεσσήνης, γιατί κοινωνική αλληλεγγύη και πολιτισμός μπορεί και πρέπει να συνυπάρχουν.

 

Αντωνία Παυλάκου-Χριστακοπούλου

Φιλόλογος, Γεν. Γραμματέας της 

Ενωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων