Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015 13:01

Μεγάλο ενδιαφέρον από Μεσσηνίους για επισιτιστική βοήθεια

Γράφτηκε από την

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που δείχνουν Μεσσήνιοι πολίτες για την ένταξή τους στο Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής. Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. 

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων ξεκίνησε στις 15 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 5 Αυγούστου. 

Για την Κοινωνική Σύμπραξη της Π.Ε Μεσσηνίας, δικαιούχος και επικεφαλής εταίρος του προγράμματος ορίστηκε η Περιφέρεια Πελοποννήσου διά της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, με αρμόδια Υπηρεσία τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας - Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Υπεύθυνη επικοινωνίας είναι η Αθηνά Μαγκουρίλου (τηλ. 27213 61369).

Οπως μας ενημέρωσε η κ. Μαγκουρίλου, καθημερινά δέχεται πολλά τηλέφωνα για πληροφορίες από μεμονωμένα άτομα και συλλόγους - εταίρους του προγράμματος. Μας ανέφερε ότι χθες η κίνηση ήταν μεγαλύτερη σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα. 

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά και όποιος δεν μπορεί να το κάνει μόνος του υπάρχει η βοήθεια από την Περιφερειακή Ενότητα, τους δήμους και συλλόγους - εταίρους. Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, Ταυτότητα, Ε1 και Ε9 του οικονομικό έτος 2015 (χρήση 2014), κωδικό TAXIS για να είναι δυνατή η καταχώρηση των στοιχείων στο ΗΔΙΚΑ Α.Ε από εξουσιοδοτημένο χρήστη.

Για την υποβολή αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται: 

• Στην Καλαμάτα, στο Διοικητήριο, στο ισόγειο, στη Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. και στη Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου. 

• Στο Δήμο Μεσσήνης, στο Δημαρχείο και στην ΚΕΑΔΗΜ. 

• Στο Δήμο Πύλου - Νέστορος, στα δημοτικά καταστήματα Κορώνης, Μεθώνης, Χιλιοχωρίων και Παπαφλέσσα. 

• Στο Δήμο Τριφυλίας, στο Δημαρχείο στην Κυπαρισσία και στα δημοτικά καταστήματα Φιλιατρών, Γαργαλιάνων και Κοπανακίου. 

• Στο Δήμο Οιχαλίας, στο Δημαρχείο στο Μελιγαλά. 

• Στο Δήμο Δυτικής Μάνης, στο Δημαρχείο στην Καρδαμύλη και στο δημοτικό κατάστημα στον Κάμπο.

• Ακόμα: Στο ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας και στο Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων με Αυτισμό.

Για την ένταξη στο πρόγραμμα, το ετήσιο πραγματικό εισόδημα -όπως προκύπτει από τη φορολογική δήλωση του 2015- δεν πρέπει να υπερβαίνει τα παρακάτω όρια: 3.000 ευρώ ετησίως για μεμονωμένο άτομο. 4.500 ευρώ ετησίως για το ζευγάρι, προσαυξανόμενο κατά 1.500 ευρώ για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και 900 ευρώ ετησίως για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας.

Η συνολική φορολογητέα αξία ακίνητης περιουσίας πρέπει να είναι έως 115.000 ευρώ για ένα άτομο προσαυξανόμενη κατά 20.000 ευρώ για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο άτομο και 15.000 ευρώ για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο άτομο. 

Το συνολικό ύψος καταθέσεων να μην υπερβαίνει το διπλάσιο του εισοδήματος του τελευταίου οικονομικού έτους.