Κυριακή, 26 Ιουλίου 2015 17:07

Μαθήματα δημοσιογραφίας από τον ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Μαθήματα δημοσιογραφίας από τον ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας

Με αφορμή τα όσα γράφτηκαν στην εφημερίδα σας για την πρόσφατη συνεδρίαση της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούμε χρήσιμο να σας επισημάνουμε τα εξής:

1. Πάγια πρακτική της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, όλων των Ν.Ε. του κόμματος, αλλά και όλων των κομμάτων από όσο γνωρίζουμε, είναι να μην παρευρίσκονται στις συνεδριάσεις των Ν.Ε. τους εκπρόσωποι των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Αυτός ο περιορισμός είναι αυτονόητος και αναγκαίος γιατί διασφαλίζει την ανεμπόδιστη έκφραση της άποψης των μελών της Ν.Ε. Σε κάθε περίπτωση όμως το αν ο χαρακτήρας μιας συνεδρίασης είναι

ανοιχτός ή κλειστός στα ΜΜΕ το αποφασίζει η ίδια η Ν.Ε.

2. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε δημοσιογράφου η αναζήτηση της είδησης, υποχρέωση όμως και της Ν.Ε. είναι να εξασφαλίζει την ίδια αντικειμενική ενημέρωση σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ και όχι επιλεκτικά σε κάποια από αυτά.

3. Το περιστατικό που περιγράφει ο συντάκτης σας για μέλος της Ν.Ε. εκτιμούμε ότι υπερδιογκώθηκε στις στήλες της εφημερίδας σας. Οι δε απαράδεκτες συγκρίσεις σε άλλο σχόλιο, του ίδιου συντάκτη, ανάμεσα σε κομματικές διαδικασίες της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και αυτές της εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α. θεωρούμε ότι είναι προϊόν παρόρμησης και δεν τον εκφράζουν.

4. Σκοπός της συνεδρίασης της Νομαρχιακής Επιτροπής ήταν η ανταλλαγή των απόψεων των μελών της Ν.Ε. για την κρίσιμη ιστορική συγκυρία που ζούμε, η μεταφορά στο κομματικό όργανο των προβληματισμών των μελών του ΣΥΡΙΖΑ και των ψηφοφόρων του στο νομό, έτσι ώστε να ενημερωθούν γι’ αυτές η ηγεσία του κόμματος και οι σύντροφοί μας βουλευτές οι οποίοι συμμετείχαν στη συνεδρίαση.

5. Το ρεπορτάζ της «κατάταξης» των απόψεων των μελών της Ν.Ε. είναι αυθαίρετο και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Κοινός τόπος των παρεμβάσεων των μελών της Ν.Ε. ήταν ότι η κυβέρνηση, υπό το καθεστώς ενός ωμού εκβιασμού εκ μέρους των δανειστών, αναγκάστηκε να αποδεχθεί μια συμφωνία ξένη προς την πολιτική της φυσιογνωμία.

Με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης που συνεπάγεται από αυτές τις κρίσιμες στιγμές, τα μέλη της Ν.Ε., μέσα από τις διαφορετικές προσεγγίσεις τους, διαφυλάσσοντας ως κόρη οφθαλμού την ενότητα του κόμματος, στηρίζουν έμπρακτα την κυβέρνηση της Αριστεράς

στη μάχη για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, για να σταματήσει η κοινωνική καταστροφή, για να αλλάξει το τοπίο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τα σενάρια της «αριστερής παρένθεσης» που απεργάζονται οι πιο ακραίοι κύκλοι του ευρωπαϊκού κατεστημένου δεν πρόκειται να ευοδωθούν.

Γραφείο Τύπου Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ


NEWSLETTER