Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 18:13

Ντουμάνια από τη χωματερή έπνιξαν τα Φιλιατρά

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ντουμάνια από τη χωματερή έπνιξαν τα Φιλιατρά

Στους καπνούς και τις διοξίνες πνίγηκε χθες το πρωί η ευρύτερη περιοχή των Φιλιατρών από τη φωτιά που εκδηλώθηκε στη χωματερή της πόλης.

Το γεγονός αυτό δεν συμβαίνει για πρώτη φορά φέτος στην ίδια αλλά και στις άλλες χωματερές του Δήμου Τριφυλίας, καθώς αυτή είναι η τέταρτη φωτιά που εκδηλώνεται σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους.

Χθες νωρίς το πρωί ένα πέπλο καπνού είχε καλύψει όλη την περιοχή, από την χωματερή μέχρι και την Κυπαρισσία σε όλα τα χωριά που βρίσκονται στη ζώνη αυτή, καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν τέτοιες που κρατούσαν τον καπνό στα χαμηλά επίπεδα της ατμόσφαιρας, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα. Η φωτιά λόγω των ζωνών πυρασφάλειας που έχουν δημιουργηθεί δεν επεκτάθηκε εκτός χωματερής, ενώ η ώρα που εκδηλώθηκε αλλά και το σημείο -κατά μήκος όλης της σειράς που έχουν πέσει τα σκουπίδια των τελευταίων ημερών- μόνο ερωτηματικά και προβληματισμό προκαλούν.

Για την αντιμετώπιση της φωτιάς στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και χωματουργικά μηχανήματα που έριχναν χώμα ώστε να καλυφθούν οι φλόγες και τα σκουπίδια που καίγονταν. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκεί μετά την τελευταία φωτιά που είχε εκδηλωθεί στη χωματερή των Γαργαλιάνων, κατέληγαν και τα σκουπίδια της Δ.Ε. Γαργαλιάνων.

Κ.Μπ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER