Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010 15:16

Παμπελοποννησιακό Ιατρικό Συνέδριο στην Πάτρα

Γράφτηκε από την


Το 90ό Παμπελοποννησιακό Ιατρικό Συνέδριο πραγματοποιείται στην Πάτρα το τριήμερο 22 με 24 Οκτωβρίου, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.
Το συνέδριο διοργανώνουν η Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας - Πελοποννήσου (ΙΕΔΕΠ) και οι Ιατρικοί Συλλογοι των νομών της Πελοποννήσου.
Στόχος του συνεδρίου, όπως αναφέρει στο σχετικό σημείωμά του ο πρόεδρος της ΙΕΔΕΠ, καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Α. Γώγος, «είναι η ενημέρωση όλων των επαγγελματιών υγείας της Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου, η ανάδειξη του ιατρικού δυναμικού της περιοχής και, κυρίως, η επικοινωνία όλων των συναδέλφων και η ανταλλαγή επιστημονικών απόψεων για τα τρέχοντα θέματα όλων των ιατρικών ειδικοτήτων. Η αρμονική συνεργασία ανάμεσα σε όλους τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, στο χώρο του Πανεπιστημίου, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά και στο χώρο της ιδιωτικής ιατρικής είναι απαραίτητη για την ορθολογική ανάπτυξη του Συστήματος Υγείας στη χώρα μας και θεωρούμε το ρόλο τόσο της ΙΕΔΕΠ, όσο και του Συνεδρίου κεντρικό προς την κατεύθυνση αυτή».
Στο πλαίσιο του συνεδρίου, εκτός από τις εισηγήσεις και τις συζητήσεις στρογγυλού τραπεζιού, έχουν θεσπιστεί τα εξής τέσσερα βραβεία, «Βραβείο Παθολογίας», «Βραβείο Χειρουργικής», «Βραβείο Ιστορίας της Ιατρικής» και «Βραβείο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας».
Στους νικητές θα απονεμηθεί ειδικό δίπλωμα και χρηματικό έπαθλο 500 ευρώ. Οι εργασίες που θα βραβευθούν θα δημοσιευθούν στο περιοδικό «Αχαϊκή Ιατρική».