Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015 09:30

Ξεκινούν οι θεατρικές δράσεις της Πειραματικής

Γράφτηκε από την
Ξεκινούν οι θεατρικές δράσεις της Πειραματικής

Ξεκίνησαν με πολύ κέφι και χαρούμενη διάθεση όλες οι θεατρικές δράσεις της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας, αφού ολοκληρώθηκε και το θεατρικό πρόγραμμα όλης της χρονιάς. 

Καταρχάς, ξεκίνησε ο πρώτος τρίμηνος κύκλος θεατρικού παιχνιδιού με 4 τμήματα μαθητών: δύο τμήματα την Παρασκευή (2 Οκτώβρη) για νήπια – προνήπια και άλλα 2 το Σάββατο (3 Οκτώβρη), 10 - 12 για μαθητές Α΄, Β΄, και Γ΄ τάξης δημοτικού και 12 - 2 για τα παιδιά των Δ΄, Ε΄, και ΣΤ΄ τάξης.

Η θεατρική ομάδα των εφήβων που αποτελείται φέτος από πάνω από 45 μαθητές γυμνασίων – λυκείων και φοιτητές εγκαινίασε τις συναντήσεις της το Σάββατο και την Κυριακή 5 - 7 μ.μ. αφού ανακοινώθηκε και το πρόγραμμα των θεατρικών παραστάσεων που θα γίνουν φέτος. Αυτές είναι: η παράσταση για παιδιά «Ο μάγος του Οζ» του Φρανκ Μπάουμ  στις 2 Γενάρη και β) η κωμωδία του Αριστοφάνη «Ειρήνη», για το καλοκαίρι. Και στις δυο παραστάσεις σκηνοθέτης θα είναι η Ολγα Αλεξανδροπούλου.

Η Ομάδα Κουκλοθέατρου ξεκίνησε τις παραστάσεις της σε σχολεία της Καλαμάτας με το έργο του Θερβάντες «Δον Κιχώτης», το οποίο θα παίζεται μέχρι τα Χριστούγεννα και παράλληλα για το 2016 προετοιμάζεται η παράσταση κουκλοθέατρου με το έργο του Κάρλο Κολόντι «Οι περιπέτειες του Πινόκιο». Παράλληλα με τις παραστάσεις κουκλοθέατρου θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα και τα εργαστήρια κατασκευής θεατρικής κούκλας, που θα ζωντανέψουν στην καινούργια παράσταση.

Μετά από παράκληση φίλων του Συλλόγου θα ξεκινήσει εργαστήρι χειροτεχνίας με θέμα «Κατασκευή πάνινης κούκλας και παιχνιδιών» την Τρίτη 13 Οκτώβρη στις 5 το απόγευμα. Την πρώτη μέρα θα διαμορφωθεί όλο το εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Το εργαστήρι θα αποτελείται από 3 μαθήματα περίπου και θα στοιχίζει 10 ευρώ το μάθημα, με προσφορά των υλικών.

Από την Κυριακή 8 Νοεμβρίου (11 το πρωί) θα ξεκινήσουν στην αίθουσα του Συλλόγου (Ευριπίδου 2) και αφηγήσεις παραμυθιών που θα περιλαμβάνουν πολλές εκπλήξεις με κούκλες παραμυθάδες.


NEWSLETTER