Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015 13:30

Ο Γρηγόρης Καλομοίρης σε Δημόσιους Υπαλλήλους στην Καλαμάτα: «Αγώνας για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής»

Γράφτηκε από τον

«Ο αγώνας για να ανατραπεί η μνημονιακή πολιτική πρέπει να είναι πανεργατικός, παλλαϊκός. Πρέπει να συντονίσουμε τους αγώνες μας με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα επαγγελματίες, αγρότες, κτηνοτρόφους, άνεργους». Αυτό σημείωσε ο Γρηγόρης Καλομοίρης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, μιλώντας χθες το βράδυ σε ενημερωτική συγκέντρωση δημοσίων υπαλλήλων στο αμφιθέατρο "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος" του Διοικητηρίου Μεσσηνίας στην Καλαμάτα.

Ο κ. Καλομοίρης κάλεσε όλο τον κόσμο στην πανελλαδική πανεργατική κινητοποίηση στις 12 Νοεμβρίου, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των δανειστών. Μίλησε για το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό και τις μεγάλες ανατροπές που προτείνονται. Παρατήρησε πως «ανατρέπει πλήρως το χαρακτήρα του συστήματος. Από ένα σύστημα αναδιανεμητικό, αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών, θα δημιουργηθεί ένα σύστημα κεφαλαιοποιητικό, ατομικό, με βάση τον ατομικό κουμπαρά του κάθε ασφαλισμένου, που θα αντιστοιχεί στο 70% με 75% των συντάξιμων αποδοχών. Η εθνική σύνταξη θα περιορίζεται στο 25% έως 30%. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε ένα σύστημα προσδιορισμένων εισφορών, αλλά απροσδιόριστων, αβέβαιων παροχών».

Αναφερόμενος στην αποδυνάμωση των δημοσίων υπηρεσιών ζήτησε να γίνουν μαζικοί διορισμοί δημοσίων υπαλλήλων στην υγεία, στα νοσοκομεία, τα σχολεία και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς (Εφορείες, Επιθεωρήσεις Εργασίας).

Ο Γρ. Καλομοίρης χθες το πρωί επισκέφθηκε το Δήμο Καλαμάτας, το Διοικητήριο Μεσσηνίας, το 6ο Λύκειο (πρώην Πολυκλαδικό) και το Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Γ.Σ.