Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011 15:50

Στις κινητοποιήσεις καλεί ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Καστορείου

Γράφτηκε από την


Με το Μνημόνιο νο1, η «ελληνική» κυβέρνηση τσάκισε μισθούς , συντάξεις  και δημοκρατικά δικαιώματα, έριξε τη χώρα σε βαθειά ύφεση και εκτόξευσε την ανεργία και τον πληθωρισμό στα ύψη,  λέγοντας μας ότι οι θυσίες είναι αναγκαίες για να βγούμε από την κρίση.
Σήμερα , ένα χρόνο μετά, φέρνει για ψήφιση στη Βουλή ένα νέο Μνημόνιο,το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθερότητας, παραδεχόμενη ουσιαστικά την αποτυχία της πολιτικής της.
Με την απειλή της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ, ζητάει την εφαρμογή ακόμη πιο σκληρών μέτρων λιτότητας ,προωθεί το ξεπούλημα της χώρας αντί πινακίου φακής και  την ιδιωτικοποίηση όλων των δημόσιων επιχειρήσεων. Ενώ αγνοεί προκλητικά τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών που εκφράζουν με κάθε τρόπο την αγανάκτηση  και την οργή τους.
Ο μικρομεσαίος εμπορικός κόσμος βιώνει με τον δικό του τρόπο την κρίση: Τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις πολλαπλασιάζονται, οι ακάλυπτες επιταγές είναι πια ο κανόνας, πολλοί δεν μπορούν ούτε να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στον ΟΑΕΕ, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να πάρουν τα φάρμακά τους. Την ίδια στιγμή που τα πολυκαταστήματα και οι μεγαλοεπιχειρηματίες πλουτίζουν σε βάρος μας με αθέμιτο ανταγωνισμό. Δεν αντέχουμε άλλες θυσίες  για την Τρόικα, το ΔΝΤ  και τους ισχυρούς του Ευρωπαϊκού Βορρά. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να γίνουμε συνένοχοι στο ξεπούλημα και τη διάλυση της χώρας μας.

Μπροστά σ’ αυτή την  απελπιστική κατάσταση, ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Καστορείου δηλώνει την απόλυτη αντίθεση του στα νέα μέτρα της κυβέρνησης, αγωνιώντας για το ζοφερό παρόν και μέλλον της ελληνικής αγοράς και οικονομίας.

Συντασσόμενος με σχετική απόφαση της
-Ε.Σ.Ε.Ε.(Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου)  και
- Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.(Γενικής Συνομοσπονδίας Εμπορικών και Βιοτεχνικών Επιχειρήσεων),

Συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της ΤΕΤΑΡΤΗΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011
Με κλείσιμο των καταστημάτων της πόλης μας
από 12.00 π.μ. έως 3.00μ.μ.

Και καλεί  τα μέλη του να συμμετέχουν ενεργά
στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις  διαμαρτυρίας  της Σπάρτης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Θ.Δημητρακόπουλος                         Α.Μπουλούμπαση




NEWSLETTER