Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015 22:50

Μεσσήνια περιγράφει την κατάσταση στις Βρυξέλλες

Γράφτηκε από τον
Μεσσήνια περιγράφει την κατάσταση στις Βρυξέλλες

Πόλη φάντασμα θυμίζουν τα τελευταία 24ωρα οι Βρυξέλλες. Οι πληροφορίες για τρομοκρατικά χτυπήματα, αλλά και ότι στο βελγικό έδαφος κρύβονται τζιχαντιστές έτοιμοι για νέα αιματηρά χτυπήματα ανάγκασαν τις αρχές να επιβάλλουν ουσιαστικά... στρατιωτικό νόμο στο κέντρο των Βρυξελλών.

Κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία και η Grand Place και οι γύρω περιοχές με έντονη παρουσία αστυνομίας, αλλά και στρατού.

Αντίθετα ανοιχτά παρέμειναν τα ευρωπαϊκά όργανα, προφανώς σε μία κίνηση συμβολισμού για την αντίσταση της Ευρώπης απέναντι στο κλίμα τρομοκράτησης.

Με αφορμή τα παραπάνω η “Ε” επικοινώνησε με την Μεσσήνια Μαρία Τσώνη, που τα τελευταία 3,5 χρόνια κατοικεί με την οικογένειά της στις Βρυξέλλες, ενώ είναι και πρόεδρος toy Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο ελληνικό σχολείο στο  Porte de Hall.

“Η πιο δύσκολη μέρα ήταν το Σάββατο που ξαφνικά στις 12 το μεσημέρι η πόλη νέκρωσε. Χτες ο κόσμος έκανε κάποιες βόλτες στα πάρκα και υπήρξε μια κίνηση. Στο κέντρο και στη Grand Place κυκλοφορούν οι στρατιώτες και οι αστυνομικοί. Μην ξεχνάμε ότι δεν υπάρχει συγκοινωνία και όλα τα σχολεία είναι κλειστά, αυτά τα μέτρα από μόνα τους τρομάζουν τον κόσμο”.

Περιγράφει όμως μία καλύτερη κατάσταση στη δική της γειτονιά: “Σήμερα τα καταστήματα έχουν ανοίξει και ο κόσμος έχει βγει αλλά υπάρχει μια "ηρεμία " στη γειτονιά. Να επισημάνω ότι μένω σε μια περιοχή-γειτονιά στο Uccle και αυτά που λέω αφορούν αυτό το μέρος.

Για τον περιορισμό της ενημέρωσης σημείωσε: “Για την ενημέρωση το άκουσα ότι δόθηκαν οδηγίες να μην λέμε τι γίνεται και να μην βγάζουμε φωτογραφίες, ώστε να μην προδίδουμε τις κινήσεις τους.

Οι Ελληνες των Βρυξελλών και οι σχέσεις με τους Μουσουλμάνους

“Οι Έλληνες έχουμε μια καλή επικοινωνία μεταξύ μας και εχτές ο ένας με τον άλλον μεταδίδαμε την πληροφορία ότι το σχολείο θα μείνει κλειστό. Οσον αφορά την επαφή που έχω εγώ με τους Μουσουλμάνους αφορά όσους είναι στην περιοχή που βρίσκεται το ελληνικό σχολείο στο Porte de Hall και είναι ουδέτερη. Γενικά όπως είπατε οι Βρυξέλλες είναι μια πολυπολιτισμική πόλη και ζώντας εδώ συνηθίζεις τη διαφορετικότητα τους" καταλήγει η Μαρία Τσώνη.


NEWSLETTER