Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011 21:52

Μεγάλες διαστάσεις η απάτη με τον ΦΠΑ

Γράφτηκε από την
Μεγάλες διαστάσεις η απάτη με τον ΦΠΑ

-  Εισαγγελέας για πλαστά τιμολόγια αγροτών


Μεγάλες διαστάσεις φαίνεται ότι λαμβάνει η απάτη με τα πλαστά τιμολόγια επιστροφής ΦΠΑ 2010 σε αγρότες της Μεσσηνίας. Οπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, το ΣΔΟΕ διερευνά δεκάδες περιστατικά και εκτιμάται πως υπάρχει εμπλοκή μεγάλου αριθμού προσώπων στην περιφέρεια του Εφετείου Καλαμάτας.
Εξάλλου η Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ ήδη διεξαγόταν η έρευνα του ΣΔΟΕ, έδωσε παραγγελία να γίνει προκαταρκτική έρευνα σε επίπεδο αχρεωστήτως ή παρανόμως καταβληθέντων ποσών, και προς εξακρίβωση ποινικών αδικημάτων.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι έρευνες εστιάζονται σε πρόσωπα τα οποία εισέπρατταν τεράστια ποσά ως επιστροφή ΦΠΑ για προϊόντα που δεν πούλησαν ποτέ, αν και εμφανίζονταν με δελτία αποστολής προϊόντων στη ΔΟΥ προκειμένου να εισπράξουν την επιστροφή. 
Πολλά από τα περιστατικά που έχουν μπει στο μικροσκόπιο αφορούν υποθέσεις επιστροφής ΦΠΑ στην περιοχή της Τριφυλίας - ενώ και η ΔΟΥ Καλαμάτας είχε εκδώσει πρόσφατα ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε ότι "από τους πρώτους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι με 15 αιτήσεις έχουν υποβληθεί συνολικά 307 πλαστά τιμολόγια, συνολικής αξίας 4.444.062 ευρώ".


NEWSLETTER