Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016 16:42

Μεσσήνιοι με πούλμαν στην Αθήνα για το ασφαλιστικό 

Γράφτηκε από τον

Συνδικαλιστικοί φορείς της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας θα μετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργανώνεται στην Αθήνα, μεθαύριο Σάββατο, κατά του ασφαλιστικού που επιδιώκει να ψηφίσει η κυβέρνηση. Η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας και άλλες οργανώσεις καλούν τους εργαζόμενους του νομού σε συμμετοχή και ενημερώνουν πως βάζουν δωρεάν πούλμαν για την Αθήνα, που θα ξεκινήσουν στις 8.30 το πρωί από το Διοικητήριο, στην οδό Ψαρών.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου, στο Εργατικό Κέντρο:

Η πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ Νικολίνα Λέκκα επεσήμανε ότι «το κοινωνικό κράτος έχει καταρρεύσει. Το ασφαλιστικό είναι η τελευταία προμετωπίδα και δεν πρέπει να αφήσουμε να ψηφιστεί. Είναι καθήκον μας να περισώσουμε ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος».

Ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας Βασίλης Γεωργιόπουλος ευχήθηκε «το συλλαλητήριο να είναι το εφαλτήριο που θα αποκρούσει την επίθεση που δεχόμαστε από την κυβέρνηση» και παρατήρησε: «Αν περάσει το ασφαλιστικό, οι εργαζόμενοι θα αντιμετωπίσουν μεσαιωνικό όλεθρο. Ο μόνος τρόπος να αντισταθούμε είναι ο μονόδρομος της πάλης».

Ο γ.γ. του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Γιώργος Κανέλης κάλεσε σε αγώνα διαρκείας, «γιατί επιχειρείται να δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση. Κάνουν την ασφάλιση ταξική υπόθεση». Σημείωσε πως «το ασφαλιστικό είναι η μάχη των μαχών και πρέπει να πάρει πανεργατικά και παλλαϊκά χαρακτηριστικά. Αυτή η μάχη είναι κρίσιμη. Θα κρίνει το μέλλον της κοινωνίας και των επόμενων γενιών».

Γ.Σ.