Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016 09:01

Μεσσήνιοι ένστολοι θα διαδηλώσουν στην Αθήνα

Γράφτηκε από την
Μεσσήνιοι ένστολοι θα διαδηλώσουν στην Αθήνα

Αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες από τη Μεσσηνία ενώνουν τις δυνάμεις τους με συναδέλφους τους από όλη την Ελλάδα, για την αποτροπή του κυβερνητικού σχεδιασμού για το ασφαλιστικό των ένστολων.

Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου συμμετέχουν στην πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην πλατεία Κολοκοτρώνη (Παλιά Βουλή), στην Αθήνα. Η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας θα μισθώσει λεωφορείο για το σκοπό αυτό, όπως είπε στην "Ε" ο πρόεδρός της Γιάννης Αδαμόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στη συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας της πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους ΠΟΑΣΥ, στην Αθήνα. «Πρέπει να δώσουμε όλοι το "παρών"», ανέφερε και πρόσθεσε ότι τυχόν κινήσεις διαμαρτυρίας σε τοπικό επίπεδο θα αποφασιστούν μετά την ένστολη πανελλαδική διαμαρτυρία, εφόσον δεν λυθούν τα προβλήματά τους. Δυναμικό παρών στις κινητοποιήσεις των ενστόλων θα δώσει και η Ενωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου, όπως μας είπε ο πρόεδρός της Σαράντος Καμβύσης - ο οποίος επίσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για τοπικές δράσεις διαμαρτυρίας. Η Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μεσσηνίας θα συνεδρίαζε χθες το βράδυ για να επικυρώσει την απόφαση της Επιτροπής Αγώνα του συνδικάτου αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών, για συμμετοχή στην ένστολη πανελλαδική διαμαρτυρία. Οπως μας είπε ο πρόεδρός της Νικήτας Μενούνος, θα συμμετέχουν και οι πυροσβέστες της Μεσσηνίας και το Δ.Σ. της Ενωσης θα το επικύρωνε.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα του Συνδικάτου αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών αναφέρεται στην απόφαση για την «διοργάνωση μαζικής, πανελλαδικής, ένστολης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, στην Πλατεία Κολοκοτρώνη (Παλιά Βουλή) στην Αθήνα, στις 5 Φεβρουαρίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 4 μ.μ.». Και συνεχίζει: «Επίσης, αποφασίστηκε η παρουσία - συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη από τους αγρότες και άλλες κοινωνικές τάξεις» - κλείνοντας ως εξής: «Καλούμε τους συναδέλφους μας στην ενέργεια και στην αποστρατεία, να μεταφέρουν το αγωνιστικό μήνυμά μας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, συμβάλλοντας στην επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης διαμαρτυρίας μας, που αποσκοπεί στην αποτροπή των επαχθών για τους ένστολους σχεδιασμών της κυβέρνησης και στην ικανοποίηση υπερώριμων αιτημάτων για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας».

Ν.Κ.


NEWSLETTER