Τρίτη, 05 Ιουλίου 2011 21:00

Ανησυχία από μπαράζ πυρκαγιών στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον
Ανησυχία από μπαράζ πυρκαγιών στη Μεσσηνία

- Φωτιά στις 2 τα ξημερώματα στον Αετό


Ανησυχία προκάλεσε το προχθεσινό ξέσπασμα 7 πυρκαγιών σε διαφορετικά σημεία της Μεσσηνίας. Στις φωτιές που είχαν εκδηλωθεί από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ σε Γαρδίκι, Κάμπους, Χαρακοπιό, Μεσσήνη, αεροδρόμιο Καλαμάτας και ποταμό Αρι, προστέθηκε κι η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 2.15 τα ξημερώματα στον Αετό Τριφυλίας και κατέκαψε 30 στρέμματα δασικής θαμνώδους έκτασης στο βουνό Πύλα. Αμέσως υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων από την ευρύτερη περιοχή, αλλά η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο το πρωί με τη συνδρομή και εναέριων μέσων.
Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι αυτή ήταν η δεύτερη πυρκαγιά στην περιοχή του Αετού μέσα σε διάστημα μόλις λίγων ημερών. Εν τω μεταξύ, το σημείο και η ώρα που εκδηλώθηκε κάνουν τους κατοίκους της περιοχής και τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής να μιλούν για εμπρησμό.
Στην κατάσβεση πήραν μέρος 13 πυροσβεστικά οχήματα με 26 άνδρες, ένα πεζοπόρο τμήμα, υδροφόρες, πυροσβεστικά του Δήμου Τριφυλίας, καθώς και 3 PZL με το πρώτο φως της ημέρας. Την επιχείρηση συντόνισε ο διοικητής της ΠΥ Καλαμάτας Βασίλειος Καπέλιος, ενώ στην περιοχή μετέβη και ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής, Κωνσταντίνος Δεσινιώτης.


NEWSLETTER