Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2011 21:13

Δεν υποβαθμίζεται το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, διαβεβαιώνει το υπουργείο Υγείας

Γράφτηκε από την
Δεν υποβαθμίζεται το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, διαβεβαιώνει το υπουργείο Υγείας

Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας δεν υποβαθμίζεται σε Κέντρο Υγείας και παραμένουν όλοι οι γιατροί, ωστόσο ισχύει η πρόταση για ενιαία διοίκηση και για μείωση των κλινών από 80 σε 60. Αυτά δήλωσαν ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Νίκος Πολύζος, κατά τη διάρκεια συζήτησης στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας Υγείας του ΠΑΣΟΚ με αντικείμενο την αναδιάταξη των δυνάμεων του ΕΣΥ.
Τη σχετική δήλωση των δύο παραγόντων του υπουργείου, όπως ενημερώνει ο βουλευτής Δημήτρης Κουσελάς, προκάλεσε παρέμβασή του στον ΚΤΕ ως προς την τύχη της συγκεκριμένης μονάδας υγείας: «Επειδή με τις συνεχείς αλλαγές έχει δημιουργηθεί σύγχυση, σας καλώ να ξεκαθαρίσετε ποια είναι ακριβώς η πρότασή σας» είπε ο βουλευτής.
Από την πλευρά του ο Οδυσσέας Βουδούρης με χθεσινή ανακοίνωσή του επαναλαμβάνει ότι είναι αντίθετος με την ενιαία διοίκηση, με διοικητή στην Καλαμάτα και υποδιοικητή στην Κυπαρισσία: «Το σύστημα αυτό δεν μπορεί να αποβεί λειτουργικό και de facto οδηγεί σε υποβάθμιση» δηλώνει ο βουλευτής, που τάσσεται υπέρ μιας ενιαίας διοίκησης για τα νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Παράλληλα εκφράζει την εκτίμηση ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας «πρέπει να οργανωθεί γύρω από τις βασικές λειτουργίες, την Παθολογία, τη Χειρουργική (που συμπεριλαμβάνει Γενική Χειρουργική και Ορθοπαιδική) και την Παιδιατρική. Εξειδικευμένες λειτουργίες παθολογικές ή χειρουργικές μπορούν να συμπεριληφθούν στους αντίστοιχους τομείς. Απαραίτητος είναι ο εργαστηριακός τομέας για την υποστήριξη των παραπάνω δραστηριοτήτων, καθώς και της μονάδας τεχνητού νεφρού, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ατού του Νοσοκομείου», παρατηρεί ο Οδ. Βουδούρης.
Χθες εξ άλλου, η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, με την  οποία -αφού τον ενημερώνει για τις αντιδράσεις αλλά και για τον κίνδυνο μαρασμού της περιοχής από τυχόν υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας- ζητεί να ξεκαθαρίσει τη θέση του το υπουργείο και να δηλώσει με άμεσο τρόπο ότι η Κυπαρισσία θα εξακολουθήσει να έχει νοσοκομείο.

«ΔΕΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ»


Πάντως, σύμφωνα τον Δ. Κουσελά, τόσο ο υφυπουργός Υγείας Μιχ. Τιμοσίδης όσο και ο γ.γ. του υπουργείου Ν. Πολύζος «ξεκαθάρισαν ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας δεν υποβαθμίζεται σε Κέντρο Υγείας, αλλά στόχος τους είναι η πιο αποτελεσματική οργάνωση και λειτουργία του». Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του βουλευτή, δόθηκαν οι εξής διευκρινίσεις:
«Στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας παραμένουν όλοι οι ιατροί, όλες οι υφιστάμενες και σήμερα ειδικότητες. Δημιουργείται ενιαίος χειρουργικός τομέας στο πλαίσιο της νοσηλευτικής ενοποίησης και μόνο -και αυτό το τόνισαν ιδιαίτερα- προκειμένου να βγαίνουν οι εφημερίες και να διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία. Ο τομέας αυτός θα αποτελείται από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Χειρουργικής, της Ορθοπαιδικής και της Ουρολογικής Κλινικής.
Η πρότασή τους για ένα Διοικητικό Συμβούλιο σε επίπεδο νομού, με διοικητή από το Νοσοκομείο Καλαμάτας και αναπληρωτή διοικητή με ολιγομελές συμβούλιο διοίκησης από την Κυπαρισσία, εξακολουθεί να ισχύει. Τέλος, η πρόταση είναι ο αριθμός κλινών να μειωθεί από 80 σε 60».


NEWSLETTER