Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016 21:08

Ο Γιώργος Λαζαρίδης στο 7ο Γυμνάσιο  

Γράφτηκε από την

Ενημερωτική εκδήλωση με τον παγκόσμιο πρωταθλητή του τένις με αμαξίδιο Γιώργο Λαζαρίδη, πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα  στο 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας. Τα θέματα της εκδήλωσης ήταν: "Ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και διακρίσεις" και "Η σημασία του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση του ατόμου". 

Στη δραστηριότητα συμμετείχαν και τα τέσσερα τμήματα της Γ' τάξης του σχολείου (80 μαθητές και μαθήτριες) και διοργανώθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, με διδάσκοντα τον καθηγητή Παναγιώτη Αλεξανδρόπουλο. 

Σκοποί της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, η εξάλειψη των προκαταλήψεων και του ρατσισμού απέναντι στους συνανθρώπους μας, που ανήκουν στις ομάδες αυτές, αλλά και η σημασία του αθλητισμού ως μέσο για την ανάπτυξη των κοινωνικών και φυσικών δεξιοτήτων των εφήβων και της αποτροπής των παραβατικών τους συμπεριφορών. 

Ο Γ. Λαζαρίδης, που μόλις είχε επιστρέψει στην Καλαμάτα με νίκες σε διεθνή τουρνουά στο Ισραήλ και την Τουρκία, δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τους μαθητές και με χαρά απάντησε σε όλους.