Κυριακή, 15 Μαϊος 2016 17:58

Ξεκίνησε η 32η παμπελοποννησιακή πορεία ειρήνης Κερασίτσα - Τρίπολη

Γράφτηκε από την

Ξεκίνησε η 32η παμπελοποννησιακή πορεία ειρήνης, Κερασίτσα- Τρίπολη, στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, που οργανώνεται από τις επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου και την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη.

Πριν από λίγο στην πλατεία Ειρήνης στην γενέτειρα του Λαμπράκη, Κερασίτσα, υποδέχτηκε τους ειρηνοδρόμους ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Χρήστος Μαλλίρης, ο οποίος αναφέρθηκε στο μήνυμα που εκπέμπει στις μέρες μας ο αγώνας και η δράση του Γρηγόρη Λαμπράκη. Στην συνέχεια στο άγαλμα του Γρηγόρη Λαμπράκη κατέθεσαν στεφάνια, ο αντιδήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Βόσνος, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας Αριστείδης Μπρουμάς και εκπρόσωποι της ΕΕΔΥΕ, των Επιτροπών Ειρήνης και φορέων.

Αυτή την ώρα εκατοντάδες ειρηνοδρόμοι, που έφτασαν από κάθε γωνιά της Πελοποννήσου πορεύονται επί της εθνικής οδού Τρίπολης- Σπάρτης, τιμώντας τη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη και αναμένεται να φτάσουν στην Τρίπολη λίγο μετά τις 7.00 το βράδυ. Θα καταλήξουν στην πλατεία Πετρινού όπου η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μουσικό πρόγραμμα.

Λόγω της 32ης πορείας ειρήνης υπάρχει εκτροπή της κυκλοφορίας στην εθνική οδό Σπάρτης- Τρίπολης στο τμήμα μετά την Κερασίτσα. Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται στην Κερασίτσα και διεξάγεται από παρακαμπτήριους δρόμους.

APE-MPE