Πέμπτη, 19 Μαϊος 2016 07:53

Με εξετάσεις η άδεια οπλοφορίας

Γράφτηκε από την

Εξετάσεις θα δίνουν από εδώ και πέρα όσοι θέλουν να βγάλουν άδεια οπλοφορίας. Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι εξετάσεις περιλαμβάνουν «θέματα λύσης αρμολόγησης του όπλου, γέμισης, απογέμισης, ασφαλούς χρήσης, μεταφοράς και φύλαξης του τύπου του όπλου, για το οποίο αιτούνται την οπλοφορία».

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες συμμετέχουν στις εξετάσεις εφόσον με απόφαση του διευθυντή τής κατά τόπο αρμόδιας Διεύθυνσης Ασφάλειας ή Διεύθυνσης Αστυνομίας Νομού κριθεί ότι: «συντρέχουν στο πρόσωπό τους ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι, ώστε για την ασφάλειά τους να είναι δυνατή η χορήγηση της αιτούμενης άδειας και δεν συντρέχουν στο πρόσωπό τους τα κωλύματα που ορίζει η νομοθεσία (άρθρο 18 του Ν. 2168/1993)».

Οσοι πολίτες είναι ήδη κάτοχοι άδειας οπλοφορίας για την ατομική τους ασφάλεια, «πριν τη λήξη της άδειας και κατά το χρόνο υποβολής των δικαιολογητικών ανανέωσής της, εφόσον κριθεί με απόφαση του διευθυντή τής κατά τόπο αρμόδιας Διεύθυνσης Ασφάλειας ή Διεύθυνσης Αστυνομίας ότι διαθέτουν τις παραπάνω προϋποθέσεις, θα υποβάλλονται άπαξ στις εν λόγω εξετάσεις».

Επισημαίνεται ότι μόνο ο υποψήφιος που κρίθηκε ότι διαθέτει τις παραπάνω προϋποθέσεις θα υποβάλλεται σε εξετάσεις, ενώ κατά το χρόνο παραλαβής της προαναφερόμενης απόφασης, θα προσκομίζει παράβολο αξίας 150 ευρώ.