Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011 20:30

Κηδεύτηκε ο διοικητής της Π.Υ. Γυθείου Κων. Καστρής

Γράφτηκε από την
Κηδεύτηκε ο διοικητής της Π.Υ. Γυθείου Κων. Καστρής

Κηδεύτηκε χθες το απόγευμα στα Ανώγεια του Δήμου Σπάρτης ο άτυχος 49χρονος αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Παν. Καστρής, διοικητής της Π.Υ. Γυθείου ο οποίος έχασε τη ζωή του προχθές κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Βαθύ Ανατολικής Μάνης. «Εφυγε ένας άνθρωπος εξαίρετος», είπαν στην "Ε" άνθρωποι που τον γνώριζαν από το σχολείο ακόμη - τονίζοντας ότι έμπαινε πάντα μπροστά, σε κάθε φωτιά, και ήταν παράδειγμα προς μίμηση για τους συναδέλφους του.
Το εξαίρετο θάρρος και η προσωπικότητά του έκαναν αγαπητό τον αντιπύραρχο Κ. Καστρή. Και η εκτίμηση προς το πρόσωπό του εκφράστηκε χθες με την παρουσία πλήθους κόσμου στην εξόδιο ακολουθία του, στον ναό του Αγίου Γεωργίου στα Ανώγεια.
Απλός κόσμος, πολιτικοί, συνάδελφοί του πυροσβέστες αλλά κι από τα υπόλοιπα Σώματα Ασφαλείας, συνέρρευσαν για να τον αποχαιρετήσουν - ενώ χθες οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες στις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και του Λιμενικού, σε ένδειξη πένθους. Ρίγη συγκίνησης σκόρπισε το μοιρολόι της Μανιάτισσας πρόεδρου του Συλλόγου "Αρχιστράτηγος Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης", Μαρίας Αρβανίτη.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η σύζυγος του αντιπύραρχου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της "Ε", αρνήθηκε η κηδεία του να γίνει δημοσία δαπάνη.
Για τις συνθήκες του περιστατικού θα διενεργηθεί ένορκη διοικητική εξέταση, ενώ σύμφωνα με το πόρισμα ο θάνατος του Κ. Καστρή προήλθε από εγκαύματα.
Οπως αναφέρουν πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αξιωματικός κατευθύνθηκε με τον οδηγό του σε δύσβατο σημείο της περιοχής, προκειμένου να αναζητήσει περάσματα από τα οποία θα μπορούσαν να επιχειρήσουν αποτελεσματικότερα τα επίγεια μέσα, για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς. Μόλις εντόπισε τα κατάλληλα σημεία, κατέβηκε από το αυτοκίνητο και έδωσε εντολή στον οδηγό του να επιστρέψει και να ενημερώσει τις πυροσβεστικές δυνάμεις για την περαιτέρω δράση τους. Ο οδηγός του αναχώρησε και μόλις επέστρεψε αντίκρισε τον διοικητή της Πυροσβεστική Υπηρεσίας Γυθείου νεκρό, στο σημείο που τον άφησε.
Συλλυπητήρια μηνύματα για το θάνατο του αντιπύραρχου απέστειλαν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, οι βουλευτές Λακωνίας Θ. Δαβάκης και Γρ. Αποστολάκος, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης και η Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μεσσηνίας.
Σε ένδειξη πένθους οι Δήμοι Ευρώτα και Ανατολικής Μάνης αποφάσισαν την αναστολή όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεών τους.

 


NEWSLETTER