Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2011 23:54

Εκκληση του παπά του Αγ,Φλώρου: Να επιστρέψουν οι κλέφτες στο ξωκκλήσι πόρτες και παράθυρα

Γράφτηκε από την

Εκκληση στους αγνώστους που έκλεψαν τα παράθυρα από το ξωκκλήσι του Αγ. Νεκταρίου τον Αύγουστο απευθύνει μέσω της "Ε" ο εφημέριος του Αγ. Φλώρου Στυλιανός Λιακέας, ζητώντας τους να τα επιστρέψουν. Παράλληλα, ο ιερέας ζητά την προστασία της Πολιτείας προκειμένου να σταματήσουν οι συχνές κλοπές και διαρρήξεις στην ευρύτερη περιοχή. Αναφέρει μάλιστα για παράδειγμα ότι «στις 17 Αυγούστου, στο πανηγύρι μας, άνοιξαν 4 σπίτια».
Πέρα από τις διαρρήξεις σε κατοικίες, κλοπές γίνονται και στις εκκλησίες της περιοχής. Ο π. Στυλιανός Λιακέας είπε σχετικά στην "Ε": «Θέλω να παρακαλέσω αυτούς τους ανθρώπους, να μην κάνουν αυτά τα πράγματα γιατί έχουν κάποιο κόστος στο σύνολο, και συνάνθρωποί μας στερούνται για να τα αποκαταστήσουν». Σημείωσε μάλιστα ότι αυτή ήταν η δεύτερη φορά που κάποιοι έκλεψαν τα παράθυρα του Αγ. Νεκταρίου: Η πρώτη ήταν τον περασμένο Μάρτιο και ακολούθησε αυτή του Αυγούστου, με συνέπεια η εκκλησία να ζημιωθεί 1.200 ευρώ.
Από τις εκκλησίες μεταξύ άλλων κλέβουν και καμπάνες. Πάντως σε μια περίπτωση αυτοί που την είχαν πάρει την επέστρεψαν... και ο εφημέριος τη βρήκε μέσα στο ξωκκλήσι. Κλείνοντας λοιπόν ο π. Στυλιανός Λιακέας τόνισε πως «εμείς δεν ζητάμε την ποινική δίωξη γι' αυτούς που έκλεψαν την εκκλησία, αλλά ζητάμε τα πράγματά μας πίσω».