Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2011 10:01

Κινητοποιήσεις διαρκείας από τους φαρμακοποιούς

Γράφτηκε από την

Για μεγάλες πανελλαδικές κινητοποιήσεις διαρκείας προειδοποίησε χθες από την Καλαμάτα προσκεκλημένος στη γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φαρμακοποιών Ελλάδας Θόδωρος Αμπατζόγλου. «Η ευθύνη δεν μας ανήκει, ανήκει στην κυβέρνηση» σημείωσε και τόνισε ότι οι φαρμακοποιοί ετοιμάζονται για «κινητοποιήσεις πολλών μορφών» που όπως είπε «θα οδηγήσουν σε απίστευτη αναστάτωση και ταλαιπωρία εκατομμύρια ασφαλισμένους και ασθενείς». Επίσης ο κ. Αμπατζόγλου ξεκαθάρισε ότι «το φαρμακευτικό επάγγελμα είναι το πλέον ανοιχτό στην Ευρώπη και κάθε περαιτέρω (δήθεν) φιλελευθεροποίηση είναι απλώς και μόνο εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων».
Σε ό,τι αφορά «τη φιλολογία περί κέρδους» είπε ότι τα φαρμακεία δουλεύουν χρεωμένα στις τράπεζες -«λειτουργούν σχεδόν στο όριό τους» ανέφερε- και σημείωσε πως δεν υπάρχει απολύτως κανένα περιθώριο περαιτέρω μείωσης του κέρδους. Αναφορικά με το διευρυμένο ωράριο ξεκαθάρισε ότι «μπορεί να αποδεχόμαστε μια διεύρυνση ώστε να εξυπηρετηθεί ο κόσμος αλλά δεν μπορούμε να αποδεχθούμε να μας εξοντώσουν βιολογικά, ηθικά και σωματικά».
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας Στέφανος Καμινιώτης, καλωσορίζοντας το Θ. Αμπατζόγλου μίλησε για πρωτοφανή επίθεση στον κλάδο από τη μεριά της Πολιτείας. Την ώρα μάλιστα που όπως σημείωσε, υπάρχουν τραγικές καθυστερήσεις στις πληρωμές από τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ οι φαρμακοποιοί αναγκάζονται να καταβάλουν το ΦΠΑ στο κράτος για χρήματα που δεν έχουν εισπράξει. Επίσης αναφέρθηκε στην απαξίωση του στοκ των φαρμακείων εξαιτίας της μείωσης τιμών στα φάρμακα, αλλά και στη μείωση του ποσοστού κέρδους σε μεγάλο αριθμό φαρμάκων. Επιπρόσθετα η δαιδαλώδης γραφειοκρατία για τη διεκπεραίωση των συνταγών και το εξοντωτικό ωράριο το οποίο προτείνεται από την κυβέρνηση «τείνουν να καταστήσουν το φαρμακείο από μια υγιή επιχείρηση σε μια επιχείρηση στα όρια της βιωσιμότητας», σημείωσε καταλήγοντας.


NEWSLETTER