Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2016 16:04

"Αρωμα αλληλεγγύης" από την "Αλφειός Ρόδι Α.Ε."

Γράφτηκε από την

Παράδειγμα προς μίμηση, για την προσφορά αλληλεγγύης, αλλά και για το οικονομικό μοντέλο - εγχείρημα, χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος την πολυσυμμετοχική κοινωνική επιχείρηση "Αλφειός Ρόδι Α.Ε.", από το βήμα της εκδήλωσης ''Αρωμα αλληλεγγύης'', που έγινε την Κυριακή υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο εργοστάσιο της εταιρείας στον Πύργο Ηλείας.

Αφορμή στάθηκε η προσφορά της εταιρείας, που διέθεσε όλη την παραγωγή μιας ημέρας -10.000 φιάλες 100% φυσικού χυμού ροδιού- σε 50 κοινωνικά ιδρύματα της χώρας, ως πράξη αλληλεγγύης των 234 μετόχων - παραγωγών της, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 5 χρόνων λειτουργίας της.

Παρουσία τοπικών φορέων και αρχών, των μετόχων, των οικογενειών και φίλων τους, καθώς και πλήθους κόσμου, ο πρόεδρος της "Αλφειός Ρόδι" Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, χαρακτήρισε την εκδήλωση αλληλεγγύης ως κορυφαία στιγμή της εταιρείας. ''Η παρουσία του μακαριοτάτου έχει ουσία και συμβολισμούς, καθώς στις κρίσιμες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας, είναι το πρόσωπο που εκφράζει την ενότητα, την αγάπη, την αλληλεγγύη και την καταλλαγή'' είπε αναφερόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. 

''Σήμερα εδώ βλέπω μια διαφορετική ατμόσφαιρα, χειροπιαστά αποτελέσματα'' τόνισε στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος, εκφράζοντας τη χαρά και τη συγκίνησή του γι' αυτό: ''Κάτι ανάλογο με αυτή την προσπάθεια μπορεί να γίνει για την κτηνοτροφία και πολλά άλλα είδη της αγροτικής μας παραγωγής. Χρειάζονται όμως πρόσωπα για να το πετύχουν, όχι άτομα και ατομισμός. Αυτό το βλέπω σ' αυτό το εγχείρημα και εύχομαι να δυναμώσει, να γίνει παράδειγμα και σύμβουλος της Πολιτείας, ώστε αυτή να μαθητεύσει σε αυτού του είδους τις εκδηλώσεις". 

Ακολούθησε ξενάγηση του Αρχιεπισκόπου και των προσκεκλημένων στο εργοστάσιο.