Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011 21:07

Κάτοικοι από το Κάτω Καρβέλι κατέθεσαν αγωγές ζητώντας αποζημίωση 7 εκατ. ευρώ για τη Μαραθόλακκα

Γράφτηκε από την

Αγωγές με τις οποίες ζητούν αποζημίωση περίπου 7 εκατομμυρίων ευρώ από το δήμο για τη λειτουργία της Μαραθόλακκας, κατέθεσαν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας οι κάτοικοι του Κάτω Καρβελίου. Συγκεκριμένα οι κάτοικοι μέσω του δικηγόρου τους Αντώνη Κατσά κατέθεσαν δύο αγωγές. Με τη μια αγωγή που θα συζητηθεί στις 21 Φεβρουαρίου 2012, περίπου 20 κάτοικοι διεκδικούν συνολικά 4 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση, επειδή ο δήμος μετά την έκδοση της απόφασης 741 του 2009 του Μονομελούς Πρωτοδικείου "δεν σταμάτησε να εναποθέτει σκουπίδια στη Μαραθόλακκα, με κάθε μορφή και κάθε μέσο, όπως προέβλεπε η απόφαση", τόνισε ο Αντ. Κατσάς. Σημείωσε επίσης ότι αυτό είναι το έσχατο μέσο πίεσης για να σταματήσει ο δήμος να εναποθέτει σκουπίδια στη Μαραθόλακκα.
Με τη δεύτερη αγωγή που κατατέθηκε από περισσότερους αυτή τη φορά κατοίκους του Κάτω Καρβελίου, ζητείται από το δήμο η ικανοποίηση της ηθικής βλάβης που έχουν υποστεί με το ποσό των 100.000 ευρώ στον καθένα. Ποσό που συνολικά φτάνει τα 3 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με τον κ. Κατσά και "είναι αποζημίωση για την ηθική βλάβη που έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια οι κάτοικοι από την υποδοχή των σκουπιδιών", καθώς και "αποζημίωση για την βάναυση προσβολή της προσωπικότητάς τους όπως έχει αναγνωριστεί με 3 τουλάχιστον δικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς και Πολυμελούς Πρωτοδικείου".
Καταλήγοντας ο Αντώνης Κατσάς ανέφερε ότι η μια αγωγή έχει ήδη κοινοποιηθεί στο δήμο και εξέφρασε μάλιστα την απορία πώς είναι δυνατόν να μην έχει ακόμα σχολιαστεί.