Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016 08:39

Κρέας και τρόφιμα σε 500 οικογένειες στο Δήμο Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Κρέας και τρόφιμα σε 500 οικογένειες στο Δήμο Μεσσήνης

 

Κρέας και τρόφιμα μακράς διαρκείας θα μοιράσει σε 500 οικογένειες μέχρι το Σάββατο το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μεσσήνης.

Χθες, με την ευκαιρία αυτή, ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα αρχίσουν να παίρνουν τρόφιμα πιο τακτικά απ' ό,τι γινόταν μέχρι τώρα. 

Πιο αναλυτικά, χθες και μέχρι μεθαύριο Σάββατο, από το χώρο του ΚΑΠΗ στη Μεσσήνη θα παραλάβουν τις σακούλες με τα τρόφιμα για τα Χριστούγεννα 500 οικογένειες. Ο δήμαρχος στη σχετική συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι η δημοτική αρχή πέτυχε να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο για τρίτη συνεχόμενη φορά, προσφέροντας φέτος πολλαπλάσια είδη στους ωφελούμενους του παντοπωλείου, σε σύγκριση με τις προηγούμενες. «Εχουμε σκοπό να μην μείνει κανένα σπίτι χωρίς πλούσιο τραπέζι στις γιορτές», ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα ευχαρίστησε τους χορηγούς και σημείωσε ότι προσφέρουν με αγάπη για το δήμο, γιατί εμπιστεύονται το έργο της δημοτικής αρχής. Να σημειωθεί επίσης ότι -όπως είπε ο δήμαρχος- για την Πρωτοχρονιά οι ωφελούμενοι αλλά και άνθρωποι σε ανάγκη εκτός της λίστας, θα πάρουν ξανά τρόφιμα.

Ο αντιδήμαρχος Τάσος Τσερπές εξέφρασε και αυτός τις ευχαριστίες του στους χορηγούς. Είπε ακόμα ότι το λάδι που θα προσφερθεί είναι από την παραγωγή του Δήμου Μεσσήνης και δωρεές. 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ 

Στη διάρκεια της συνέντευξης, ο Γιώργος Τσώνης προανήγγειλε τη συνεργασία του δήμου με το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης, ώστε να λειτουργήσει ο δήμος μέσα στο νέο έτος πρόγραμμα σίτισης. Εξάλλου οι εθελοντές της Μεσσήνης στηρίζουν εδώ και χρόνια ανθρώπους μέσα στην πόλη και τα γύρω χωριά, μαγειρεύοντας οι ίδιοι αλλά και με φαγητό που παίρνουν από την 120 ΠΕΑ, καταστήματα της περιοχής και το catering που υποστηρίζει το έργο τους. Πάντως ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει ούτε η μορφή της συνεργασίας δήμου και εθελοντών, ούτε πώς θα γίνεται το συσσίτιο. Ο δήμαρχος απάντησε σε ερώτησή μας ότι το πρόβλημα είναι ο τρόπος διάθεσης, κάτι που θα το συζητήσει για να βρουν τη λύση με την πρόεδρο των Εθελοντών Ντίνα Αντωνάκου. 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Ο Δήμος Μεσσήνης μέχρι το Πάσχα θα λειτουργήσει και Κοινωνικό Φαρμακείο, το οποίο θα στεγάζεται εκεί που τώρα είναι το ΚΕΠ Μεσσήνης. Οπως προανήγγειλε ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, μέσα στον επόμενο μήνα το ΚΕΠ και οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου θα μεταφερθούν στο κτήριο του παλιού Ειρηνοδικείου της πόλης. Ωστόσο, ο δήμαρχος δεν ήθελε να αναφερθεί πιο συγκεκριμένα στην οργάνωση και λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου, παραπέμποντάς μας σε νέες ανακοινώσεις, όταν αυτές γίνουν. 


NEWSLETTER