Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011 21:28

Οι γονείς καλούν τους μαθητές να σταματήσουν τις καταλήψεις

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Οι γονείς καλούν τους μαθητές να σταματήσουν τις καταλήψεις

Εκκληση στους μαθητές να σταματήσουν τις καταλήψεις ώστε να ανοίξουν τα σχολεία, απευθύνει η Ενωση Συλλόγων Γονέων Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του Δ.Σ. της ένωσης αναφέρονται τα εξής:
«Στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. που έγινε τη Δευτέρα 26-9-2011 και σχετικά με το θέμα των καταλήψεων, ως Ενωση Συλλόγων Γονέων αποφασίσαμε ότι:
• Διαφωνούμε με τον τρόπο που γίνονται οι συγκεκριμένες καταλήψεις.
• Οι αποφάσεις για τις καταλήψεις πρέπει να γίνονται με απόφαση των 15μελών μαθητικών συμβουλίων και όχι από "εξωσχολικά συντονιστικά όργανα" που δεν έχουν καμία σχέση με τις σχολικές κοινότητες.
• Κάνουμε έκκληση στα παιδιά μας, σαν γονείς, να ανοίξουν τα σχολεία διότι πιστεύουμε ότι τα προβλήματα λύνονται με ανοικτά σχολεία και ανοικτές πόρτες.
Τέλος, καλούμε τους συλλόγους γονέων της πόλης μας αλλά και τους γονείς, να συμμετέχουν στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση της ένωσης που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου».

Σχόλια  

0 # ανωνυμος 28-09-2011 12:37
Κύριοι της Ένωσης Συλλόγου Γονέων Καλαμάτας θα έπρεπε να παίρνετε αποφάσεις με βάση το συμφέρον το δικό σας και των παιδιών σας και όχι με άλλων "εξωσχολικών οργάνων" όπως αναφέρετε και στην ανακοίνωση σας .Είναι εξοργιστικό σε μια περίοδο όπου ολόκληρη η κοινώνια και κυρίως η παιδεία δέχονται μια ανεπανάληπτη επίθεση να υπάρχουν άνθρωποι και κυρίως σύλλογοι,όπως ο δικός σας που δρουν με τέτοιο τρόπο.Πώς κύριοι να ανοίξουν τα σχολεία όταν οι μαθητές δεν έχουν ούτε ένα βιβλίο και καλούνται να παρακολουθούν τα μαθήματα με ημερήσιες φωτοτυπίες ;Πώς να λειτουργήσουν τα σχολεία τη στιγμή που υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό;Πώς γίνεται να αντιδράτε στη μορφή αγώνα των μαθητών ,οι οποίοι γνωρίζουν ότι όλες οι αλλαγές που φέρνει το νέο νομοσχέδιο θα οδηγήσουν στην περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση των γονιών τους τόσο στη μαθητική τους ζωή(πλήρης υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης με σκοπό την ιδιωτικοποίηση της και την διεύρυνση της παραπαιδείας),ό σο και στην φοιτητική με την αγορά βιβλίων,την πληρωμή διδάκτρων και την κατάργηση της σίτησης (αφού αυτή περνά στην αρμοδιότητα των ιδρυμάτων τα οποία δεν έχουν να πληρώσουν βασικά λειτουργικά τους έξοδα)!

Υ.Γ (1) Πρέπει να αναθεωρήσετε τη στάση σας και να βρεθείτε στο πλευρό των παιδιών σας,γιατί αυτοί που θα νιώσετε περισσότερο τις αλλαγές θα είστε εσείς και η τσέπη σας που ήδη έχει τρυπήσει.

Υ.Γ (2) Οι καταλήψεις δεν αποφασίζονται μέσω των 15μελων (τα οποία δεν έχουν εκλεγεί ακόμη) αλλά μέσα από συνελεύσεις των μαθητών

Ένας απόφοιτος μαθητής και νυν φοιτητής που έζησε μέχρι πέρυσι το σχολείο
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER