Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011 21:11

Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας: Καταγγέλλουν υπεργολάβο σε μονάδα της ΔΕΗ

Γράφτηκε από την

Απαράδεκτες συνθήκες για τους εργαζόμενους στην κατασκευή της μονάδας φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας με ανακοίνωση που εξέδωσε.
Σύμφωνα με την καταγγελία, ειδικότερα, ο υπεργολάβος που έχει αναλάβει οικοδομικές εργασίες για την 5η μονάδα της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, έχει αφήσει απλήρωτους εδώ και 4 μήνες περισσότερους από 30 εργαζόμενους.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο αναφέρει:
«Στην εταιρεία "Ψαρρός Ι." -υπεργολάβος της "ΤΕΡΝΑ"- που εκτελεί οικοδομικές εργασίες στην κατασκευή της 5ης Μονάδας της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, δεν εφαρμόζονται τα νόμιμα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και η εργατική νομοθεσία. Δεν έχουν καταβληθεί δεδουλευμένες αποδοχές και περισσότεροι από 30 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για 4 μήνες.
Καταγγέλλουμε τις αντεργατικές ενέργειες και την αυθαιρεσία της εν λόγω εταιρείας σε βάρος των νόμιμων δικαιωμάτων των εργαζομένων. 
Η στάση της εν λόγω εταιρείας απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων ενισχύεται από τις εφαρμοζόμενες αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης που διαλύει τις εργασιακές σχέσεις και κατεδαφίζει κάθε έννοια δικαίου στους χώρους εργασίας προς όφελος των εργοδοτών και του κεφαλαίου.                                           
Καλούμε κάθε αρμόδιο φορέα της Πολιτείας να προχωρήσει σε κάθε νόμιμη ενέργεια απέναντι στον εν λόγω εργοδότη για την εφαρμογή της νομοθεσίας και τη διασφάλιση των νόμιμων δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Καλούμε τη διοίκηση της ΔΕΗ να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες στον ανάδοχο του έργου για τη συμμόρφωση της εν λόγω εταιρείας εφαρμόζοντας την εργατική νομοθεσία με την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων.
Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας θα ασκήσει τη μέγιστη δυνατή πίεση στην κυβέρνηση και τους εργοδότες, υπερασπίζοντας τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων».