Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017 21:09

Παιδικά Χωριά SOS: Συνεργασία για την αναδοχή παιδιών 

Γράφτηκε από την
Παιδικά Χωριά SOS: Συνεργασία για την αναδοχή παιδιών 

Το θέμα της αναδοχής παιδιών ήταν το αντικείμενο της ενδιαφέρουσας συνεργασίας της Τοπικής Επιτροπής Μεσσηνίας του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος των Παιδικών Χωριών SOS και του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, η οποία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 10 Ιουνίου.  

Η Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΣΚΛΕ, αναγνωρίζοντας την πολύτιμη προσφορά  των Παιδικών Χωριών SOS στην παιδική προστασία, την ιδιαίτερα αξιόλογη δράση του στην πόλη της Καλαμάτας, καθώς και το γεγονός ότι υπάρχει σημαντική ανάγκη συνεργασίας μεταξύ υπηρεσιών για το θέμα αυτό, συνεργάστηκε μαζί τους για τη διοργάνωση σεμιναριακού κύκλου 4 συναντήσεων με θέμα την αναδοχή.

Ο κύκλος αυτός των σεμιναρίων έγινε σε 4 προγραμματισμένες συναντήσεις και οι θεματικές ενότητες ήταν οι εξής: α. Αναδοχή: θεωρητικό πλαίσιο – διαδικασίες – νομοθετικό πλαίσιο – συνεργασίες, με εισηγητές την Σ. Κωνσταντέλια πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής και τον Σ. Σιφνιό διευθυντή Κοινωνικής Εργασίας και Ερευνας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος.
β. Ποιοτικοί κανονισμοί για την εξωοικογενειακή φροντίδα (quality4children) με εισηγήτρια την Χ. Μπόσινα μέλος Ελληνικής Ομάδας Q4C. γ. Εκπαίδευση υποψηφίων αναδόχων – πλαισίωση βιολογικής οικογένειας με εισηγήτρια την Π. Βασταρούχα συντονίστρια υπηρεσίας αναδοχής Παιδικών Χωριών SOS και δ. «Περί Δεσμού» (Διονύσης Λ. Σακκάς – δρ. Ψυχοθεραπείας – πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας).

Η συνεργασία αυτή αποσκοπούσε στην ενημέρωση κοινωνικών λειτουργών για τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την παιδική προστασία και ειδικότερα το θεσμό της αναδοχής και στην προώθηση του θεσμού. 


NEWSLETTER