Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2017 08:32

Δημόσιος θηλασμός χθες στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από την

 

Στον 8ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό συμμετείχαν χθες μαμάδες από την Καλαμάτα, μαζί με άλλες μητέρες σε 54 ακόμα πόλεις της χώρας, σε μια διοργάνωση από το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί, στην οδό Αντωνοπούλου, μητέρες από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα θήλασαν δημόσια τα μωρά τους, συναινώντας στο κάλεσμα της ομάδας “Μεσσηνία: Εθελοντική ομάδα υποστήριξης μητρικού θηλασμού και μητρότητας”.

 

Οπως επισημαίνεται σχετικά στην ανακοίνωση, μέσα από εκδηλώσεις όπως η χθεσινή, “δίνεται η αφορμή σε μητέρες της πόλης να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία. Στόχος είναι η πόλη να αποτελέσει μια πόλη υποστηρικτική και φιλική προς τον θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει τη νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού”.