Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018 15:52

111 “γεύματα αγάπης” από το Δήμο Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
111 “γεύματα αγάπης” από το Δήμο Τριφυλίας

Στη διανομή “γευμάτων αγάπης” προς 111 οικονομικά αδύναμες οικογένειες για τον εορτασμό του Πάσχα, θα προβεί ο Δήμος Τριφυλίας σε εφαρμογή σχετικής απόφασης που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο στην προχθεσινή του συνεδρίαση.

Εισηγούμενος το εν λόγω θέμα ο εντεταλμένος σύμβουλος κοινωνικής προστασίας Δημήτρης Σαρμαντζής, εξήγησε ότι εν όψει του Πάσχα ο δήμος θα προμηθευτεί τρόφιμα για το εορταστικό τραπέζι, τα οποία θα διανείμει σε 111 οικογένειες από 4 μέλη και άνω.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι δικαιούχοι περιλαμβάνονται στις επικαιροποιημένες καταστάσεις δικαιούχων ΚΕΑ/ΤΕΒΑ, ενώ θα πρέπει να προσκομίσουν το τελευταίο Ε1 και εκκαθαριστικό, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, δικαιολογητικά από τα οποία θα προκύπτει η οικονομική αδυναμία της οικογένειας.

Οπως δήλωσε ο Δ. Σαρμαντζής, στις τελευταίες επικαιροποιημένες καταστάσεις ΤΕΒΑ, στις οποίες εξασφαλίζονται τα εισοδηματικά κριτήρια ακραίας φτώχειας, φέρονται γραμμένες 91 οικογένειες με 4 και άνω μέλη, ωστόσο επισήμανε ότι έχει υπολογιστεί η διανομή και σε 20 οικογένειες ακόμη με δικαιολογητικά οικονομικής αδυναμίας.

Η δαπάνη που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο για την προμήθεια των τροφίμων ανέρχεται σε 6.700 ευρώ.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER