Δευτέρα, 02 Απριλίου 2018 08:13

Δράσεις στην Καλαμάτα για την Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Γράφτηκε από την

Τριήμερο δράσεων και εκδηλώσεων προγραμματίζεται στην Καλαμάτα μεταξύ 27 και 29 Απριλίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, που είναι στις 14 Ιουνίου -καθώς φέτος η Ελλάδα έχει επιλεγεί να φιλοξενήσει τον σχετικό εορτασμό, που θα κορυφωθεί το τριήμερο 12 με 14 Ιουνίου.

Η μεσσηνιακή πρωτεύουσα περιλαμβάνεται στις 12 συνολικά πόλεις της χώρας μας στις οποίες θα διοργανωθούν εκδηλώσεις, σε συνεργασία της 6ηςΥΠΕ και του Τμήματος Αιμοδοσίας και άλλους τοπικούς φορείς. Σκοπός όλων των εκδηλώσεων και δράσεων είναι η διευρυμένη εμπλοκή όσο το δυνατόν περισσότερων φορέων από όλους τους τομείς της κοινωνίας, με στόχο η ανάληψη της διοργάνωσης της Παγκόσµιας Ηµέρας Εθελοντή Αιµοδότη 2018 “να αποτελέσει µία ευκαιρία για την προσέλκυση νέων εθελοντών αιµοδοτών, την ενθάρρυνση όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων να γίνουν τακτικοί εθελοντές αιµοδότες και τη μετάγγιση στη νέα γενιά αιµοδοτών της ιδέας της μη αμειβόμενης εθελοντικής αιμοδοσίας”, όπως σημειώνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας σε επιστολή του προς τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα γίνουν στην Καλαμάτα το τριήμερο 27, 28 και 29 Απριλίου για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, προβλέπει:

α) Παρασκευή, 27 Απριλίου: Κεντρική πλατεία (10 π.μ. - 1 μ.μ.), ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή, δράσεις για παιδιά και ενημέρωση κοινού, διανομή εντύπων. Αμφιθέατρο Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας απόγευμα, παράσταση Καραγκιόζη (7 - 8 μ.μ.) και προβολές από την Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας (8 - 10 μ.μ.).

β) Σάββατο, 28 Απριλίου: Κεντρική πλατεία, περίπτερο ενημέρωσης δίπλα στις δράσεις των δρομέων (10 π.μ. - 1 μ.μ. και το απόγευμα), Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (φουαγιέ, (10 π.μ. - 1 μ.μ.) έκθεση με ζωγραφιές από σχολεία και προβολή βίντεο υλικού με μηνύματα για την αιμοδοσία. Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας βράδυ (8 - 10 μ.μ.) αμφιθέατρο, επίσημη έναρξη εκδηλώσεων, χαιρετισμοί επισήμων, ομιλίες, καλλιτεχνικές ομάδες (Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης - Χορωδία και Λύκειο Ελληνίδων). Παράλληλα, την ίδια ώρα στο φουαγιέ συνεχίζεται η έκθεση με ζωγραφιές από σχολεία και η προβολή βίντεο υλικού με μηνύματα για την αιμοδοσία

γ) Κυριακή, 29 Απριλίου: Κεντρική πλατεία (10 π.μ. - 12 το μεσημέρι), τα παιδιά προετοιμάζουν την υποδοχή της σκυταλοδρομίας, κεράσματα από συλλόγους κυριών. Πλατεία Αγίων Αποστόλων 12 το μεσημέρι, έναρξη σκυταλοδρομίας. Κεντρική πλατεία Καλαμάτας (12.30 - 1.30 μ.μ.) η σκυταλοδρομία συναντάει τα παιδιά, λήξη δράσεων εορτασμού.