Σάββατο, 21 Απριλίου 2018 19:48

Ευαισθητοποίηση για προσβασιμότητα στο 7ο Δημοτικό Καλαμάτας μετά την συγκλονιστική ιστορία του μικρού Παναγιώτη

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ευαισθητοποίηση για προσβασιμότητα στο 7ο Δημοτικό Καλαμάτας μετά την συγκλονιστική ιστορία του μικρού Παναγιώτη

 

Η συγκλονιστική ιστορία του μικρού Παναγιώτη, που επί 6 χρόνια χρειαζόταν ο πατέρας του να τον παίρνει στην αγκαλιά του για να μετακινείται μέσα στους χώρους του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, ήταν η αφορμή κινητοποίησης του Συλλόγου Γονέων - Κηδεμόνων και των εκπαιδευτικών.

Την Παρασκευή λοιπόν στο χώρο του σχολείου έλαβε χώρα μια εκδήλωση ευαισθητοποίησης, όπου μεταξύ άλλων, με πρωτοβουλία της Κίνησης Πολιτών "Καλαμάτα 2030", παραδόθηκαν στον Δήμο Καλαμάτας έτοιμες μελέτες για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στον σχολικό χώρο.

Ειδικότερα, παραδόθηκαν αφιλοκερδώς στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Δημήτρη Βεργόπουλο (ο οποίος εκπροσώπησε τη δημοτική αρχή) μελέτες  αναβάθμισης υποδομών από τον αρχιτέκτονα μηχανικό Κώστα Μαστραγγελόπουλο, ανελκυστήρα ΑμεΑ από την πολιτικό μηχανικό Αντωνία Παπαλάμπρου-Στεφάνου, πυροπροστασίας από τον ηλεκτρολόγο μηχανικό Ηλία Τσουμελέα και προσβασιμότητας από την αρχιτέκτονα μηχανικό Τόνια Κουζή και τον πολιτικό μηχανικό Βασίλη Παπαευσταθίου.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο γνωστός πρωταθλητής του τένις με αμαξίδιο Γιώργος Λαζαρίδης, ο οποίος γνώρισε τα παιδιά του σχολείου και τον Παναγιώτη, του δώρισε τη φανέλα της εθνικής ομάδας και έπαιξε αγώνα επίδειξης τένις με μικρούς μαθητές. Παράλληλα, μαζί με το δικηγόρο Γιώργο Μακρή μίλησαν εκ μέρους του "Καλαμάτα 2030" στα παιδιά, για την ανάγκη να ξεπερνούν όσα εμπόδια συναντούν μπροστά τους, και για το ότι δεν υπάρχει "δεν γίνεται", αλλά με δύναμη ψυχής και θέλησης όλα γίνονται.

Σε ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών για το θέμα αυτό μεταξύ άλλων σημειώνεται:

"Οταν μάθαμε για τον αγώνα του Παναγιώτη και είδαμε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες, προσφερθήκαμε να βοηθήσουμε και, με τη συμμετοχή του πρωταθλητή εκπροσώπου μας Γιώργου Λαζαρίδη, να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά, μελλοντικούς πολίτες, να απαιτήσουν ένα οικιστικό περιβάλλον που να δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους και ίσες δυνατότητες για όλους. Να φανταστούν και να δημιουργήσουν μια πλήρως προσβάσιμη πόλη.

Ο αγώνας του Παναγιώτη και των γονιών του, που του χρόνου θα μετακομίσουν σ' ένα γυμνάσιο επίσης μη προσβάσιμο, σ' έναν χώρο επίσης με προβλήματα μετακίνησης εμποδιζόμενων ατόμων, ας αποτελέσει πρότυπο έμπνευσης και αφορμή για να αναβαθμιστούν σιγά σιγά όλες οι κτηριακές υποδομές των σχολείων της πόλης μας".

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER