Σάββατο, 12 Μαϊος 2018 10:09

Αιμοδοσία από δημοτικούς υπάλληλους στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

Τριάντα επτά υπάλληλοι του Δήμου Καλαμάτας προσέφεραν ζωή στο συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, συμμετέχοντας στην εθελοντική αιμοδοσία που οργάνωσε το σωματείο τους, χθες στο ισόγειο του νέου Δημαρχείου.

Η γιατρός Αγγελική Καπόγλη, από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου, ανέφερε ότι “έχουμε αρκετούς αιμοδότες στο Δήμο Καλαμάτας. Είναι καλός σύλλογος και μας βοηθάει”. Παρατήρησε πως “όλο και περισσότεροι αρχίζουν και ευαισθητοποιούνται. Το καλοκαίρι έχουμε βοήθεια από διάφορους συλλόγους, καθώς είναι αυξημένες οι ανάγκες για αίμα”. Η γιατρός κάλεσε κάθε άνθρωπο που μπορεί, να δίνει αίμα, σημειώνοντας: “Είναι κάτι πολύ απλό και διαρκεί λίγο. Είναι προσφορά ζωής”.

Ο αντιδήμαρχος Παύλος Μπουζιάνης που έδωσε αίμα, παρατήρησε ότι “η αιμοδοσία είναι προσφορά ζωής στο συνάνθρωπο. Είναι η μεγαλύτερη πράξη αλληλεγγύης που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος”. Κι επεσήμανε ότι “πρέπει όλοι όσοι μπορούν, να δίνουν αίμα”.

Ο εθελοντής αιμοδότης Νίκος Μαυρίκης είπε ότι “δίνω αίμα για το συνάνθρωπό μου που το χρειάζεται. Πρέπει όλοι να δίνουμε, γιατί οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες”.

Ο εθελοντής αιμοδότης Παναγώτης Ξυδέας παρατήρησε πως “δίνω κάθε φορά στην αιμοδοσία του σωματείου. Η προσφορά αίματος είναι προσφορά ζωής”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER