Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2012 21:34

Απεργιακή συγκέντρωση σήμερα στις 10.30 το πρωί

Γράφτηκε από την
Απεργιακή συγκέντρωση σήμερα στις 10.30 το πρωί

Συγκέντρωση και πορεία διοργανώνουν σήμερα στις 10.30 το πρωί, μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, εργαζόμενοι και συνδικαλιστικοί φορείς της Μεσσηνίας, στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που αποφάσισαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Χθες ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σωτήρης Τσώνης και ο γραμματέας Παναγιώτης Στέφανος κάλεσαν τον κόσμο να συμμετάσχει μαζικά, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για ακόμη χειρότερες μέρες.
«Μετά τις απειλές και τους εκβιασμούς της τρόικας φαίνεται ξεκάθαρα ότι κινδυνεύει άμεσα η εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας, τα 750 ευρώ μικτά στοχεύουν να τα κατεβάσουν στα 580 ευρώ μικτά», είπε ο Σωτήρης Τσώνης, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της μετενέργειας των συλλογικών συμβάσεων εργασίας:
«Αν περάσει αυτό για τις κλαδικές συμβάσεις, οι οποίες λήγουν στο τέλος του χρόνου, ο εργαζόμενος δεν θα μπορεί να κάνει χρήση για ένα ακόμα εξάμηνο της τελευταίας συλλογικής σύμβασης, και θα μπορεί ο εργοδότης με το διευθυντικό δικαίωμα να πηγαίνει σε ατομικές συμβάσεις εργασίας», είπε.
Για τον 13ο και τον 14ο μισθό που φαίνεται ότι διασώζονται, ο κ. Τσώνης ανέφερε ότι κανένας δεν εγγυάται πως δεν θα καταργηθούν στο μέλλον. «Με ένα λόγο, καταργούνται τα πάντα, καταργείται το Σύνταγμα, καταργούνται διεθνείς συμβάσεις εργασίας. Βαδίζουμε προς τον όλεθρο σαν χώρα και σαν κοινωνία», σημείωσε.
Ο Παναγιώτης Στέφανος παίρνοντας το λόγο τόνισε ότι «σήμερα υπάρχει ένα στοίχημα για τους εργαζόμενους και όλη την ελληνική κοινωνία, και αυτό είναι να ξεκινήσει ένα νέο απελευθερωτικό μέτωπο, όπως την περίοδο της κατοχής, για να μπορέσει η χώρα να απαλλαγεί από αυτά τα μέτρα». Προέβλεψε επίσης ότι «η ανεργία θα εκτιναχθεί πάνω από 40%, οι μισές επιχειρήσεις θα κλείσουν και δεν θα μπορεί να ζήσει κανείς». Και σε αυτή τη λογική, όπως είπε, «υπάρχει ένα στοίχημα: Ή κάνουμε ένα μέτωπο για να ανατρέψουμε συνολικά αυτές τις πολιτικές ή παραδεχόμαστε τη μοίρα μας».
Κάλεσμα στη συγκέντρωση και στην πορεία μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας απευθύνει επίσης με ανακοίνωσή της η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας.


NEWSLETTER