Τετάρτη, 30 Μαϊος 2018 09:43

Δανειστική βιβλιοθήκη της Υπηρεσίας Ανηλίκων δημιουργείται στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Δανειστική βιβλιοθήκη της Υπηρεσίας Ανηλίκων δημιουργείται στην Καλαμάτα

 

Ζωή από τις δεκάδες προσφορές βιβλίων και κόμικς παίρνει η δανειστική βιβλιοθήκη της Υπηρεσίας Ανηλίκων του Δικαστηρίου Καλαμάτας, μαζί και η καθημερινότητα κάποιων παιδιών.

Ρεπορτάζ: Νικολέττα Κολυβάρη

Η βιβλιοθήκη ξεκίνησε να χτίζεται στις 21 Απριλίου μέσα στα Δικαστήρια, πριν μόλις ένα μήνα δηλαδή με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων. Μαζί με τους ανθρώπους που ανταποκρίθηκαν από την Κω, την Κέρκυρα, τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και όλη τη Μεσσηνία για να γεμίσουν τα ράφια της, στέκονται και οι άνθρωποι της Κίνησης Πολιτών “Καλαμάτα 2030”. Ετσι, από την περασμένη Παρασκευή έως αύριο Πέμπτη συλλέγουν παλιά βιβλία, στο ειδικό κουτί που βρίσκεται στο βιβλιοπωλείο “Bookmark-lykourgos”, στον πεζόδρομο της οδού Αντωνοπούλου, στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας. Ο Λυκούργος Καρολεμέας μάλιστα, όχι μόνο τα συγκεντρώνει, αλλά προσφέρει έκπτωση 20% για αγορά καινούργιων τίτλων σε όσους επιθυμούν να προσφέρουν ένα βιβλίο.

Η “ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2030” ΠΛΑΙΣΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Ο Βασίλης Παπαευσταθίου μιλώντας στην “Ε” λέει ότι πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια της κίνησης “Καλαμάτα 2030”, μετά από μια ιδέα της Νέλλης Κουβελάκη, για να υποστηρίξουν το έργο της επιμελήτριας ανηλίκων Αγγελικής Ρουμελιώτου. “Πλαισιώνουμε ως “Καλαμάτα 2030” την πρωτοβουλία της επιμελήτριας ανηλίκων Αγγελικής Ρουμελιώτου –είναι εξαιρετική ιδέα μια βιβλιοθήκη που απευθύνεται σε ανήλικους παραβάτες”, λέει ο ίδιος. Και ήδη η προσπάθεια έδωσε καρπούς, καθώς μέχρι και χθες είχαν συλλέξει 2-3 κιβώτια με βιβλία και περιμένουν περισσότερα. Μόλις τα συγκεντρώσουν όλα θα τα παραδώσουν οι ίδιοι στα δικαστήρια. Ο Β. Παπαευσταθίου πιστεύει ότι δεν υπάρχει καλύτερο εφόδιο για έναν παραβατικό νέο ή ένα παιδί που κινδυνεύει να γίνει παραβατικός, από το να του ανοίγεις ένα παράθυρο διαφυγής μέσα από ένα βιβλίο.

“ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΒΙΒΛΙΑ”

Η ίδια η επιμελήτρια ανηλίκων Αγγελική Ρουμελιώτου μιλώντας για την προσπάθεια προτρέπει να γεμίσουμε τα ράφια της βιβλιοθήκης και να γεμίσουμε μαζί το χρόνο κάποιων παιδιών. Και γι’ αυτό χρειάζεται βοήθεια, η βοήθεια όλων μας με τα βιβλία που έχουμε στις βιβλιοθήκες μας και δεν τα χρειαζόμαστε πια, αλλά είναι σε μια σχετικά καλή κατάσταση. Βέβαια, οι εθελοντές στο Δικαστήριο Ανηλίκων, οι οποίοι έχουν αναλάβει και τη διαχείριση της δανειστικής βιβλιοθήκης, φροντίζουν και για την επιδιόρθωση των ταλαιπωρημένων βιβλίων και κάνουν τη δουλειά που θα έκανε ένας βιβλιοθηκονόμος. Κι επειδή η βιβλιοθήκη ακόμα χτίζεται, θέλει βιβλία και κόμικς για παιδιά, έφηβους και νέους. Βιβλία λογοτεχνίας, περιπέτειας ή και πιο εύκολα, για αρχάριους. Και βιβλία γνώσεων. Βιβλία, γενικά!

Οποιος θέλει μπορεί να πηγαίνει βιβλία ο ίδιος στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας, στην Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων, Γραφείο 216, 2ος όροφος ή να τηλεφωνεί στο 27210 22180.


NEWSLETTER