Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 21:53

Η γιγάντια σταγόνα έφερε ρεκόρ: 77 φιάλες αίματος - 25 νέοι δότες μυελού οστών (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η μεγάλη γιορτή της αιμοδοσίας, που έγινε στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας για 3η χρονιά.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, στο κατάστημα “COSMOS” Καλαμάτας στην Πλατεία ο κόσμος της Μεσσηνίας έδωσε το “παρών” στην 3η αιμοδοσία της εταιρείας “Δημ. Βλαχονικολός & ΣΙΑ Ο.Ε.” και του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών “COSMOS Καλαμάτας”, η οποία έγινε με τη συνδιοργάνωση των Νοσοκομείων Καλαμάτας – Κυπαρισσίας, του Δήμου Καλαμάτας, της Εφημερίδας “Ελευθερία”, του Ερυθρού Σταυρού και των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=lsplQr1kzI0}

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι από τη Μεθώνη, το Βασιλίτσι και το Αριοχώρι βρέθηκαν εκεί το απόγευμα, για να δώσουν κεράσματα και να στηρίξουν τη διαδικασία, ενώ το πρωί ξεκίνησε να στήνεται και η μεγάλη μεταλλική κατασκευή σε σχήμα σταγόνας με το σύνθημα “Δώσε αίμα, γίνε εθελοντής δότης μυελού οστών, χάρισε ζωή”. Η σταγόνα “γέμισε” με κομμάτια παζλ, από τους μικρούς εθελοντές, μαθητές από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά. Η σταγόνα αργότερα θα αναρτηθεί σε εμφανές σημείο στην πόλη, με σκοπό να συνεχίσει να διαδίδεται το μήνυμα της αιμοδοσίας.

Η ατμόσφαιρα στην Πλατεία θύμισε πάρτι, με χαρούμενη μουσική από τον “Εμφασις”, ενημερωτικά περίπτερα και αφίσες. Χυμούς και σνακ προσέφεραν το “Deli” και το “Εργαστήρι Χριστόπουλος”.

Εθελοντές και εξειδικευμένο προσωπικό βοήθησε σε όλη τη διάρκεια της ημέρας τον κόσμο να συμπληρώσει τις αιτήσεις και να μάθει πώς και αν μπορεί να δίνει αίμα, κάθε πόσους μήνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά τη ζέστη, οι θέσεις της αιμοδοσίας ήταν γεμάτες σχεδόν συνεχόμενα, από αιμοδότες.

Αξίζει να σημειωθεί πως όποιος θέλει να δίνει αίμα στο εξής ή να γίνει δότης του μυελού των οστών, μπορεί να απευθύνεται στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Εκεί, το εξειδικευμένο προσωπικό μπορεί να λύσει κάθε απορία των ενδιαφερομένων, πάνω στο θέμα. Είναι μια διαδικασία που γίνεται όλο το χρόνο, αδιάλειπτα.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=3wnyShyEl5Y}