Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 15:52

Εθελοντική αιμοδοσία των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον
Εθελοντική αιμοδοσία των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας

 

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποίησαν χθες οι υπάλληλοι στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, στην αίθουσα “Παναγιώτης Φωτέας”. Προσέφεραν αίμα, δείχνοντας την αγάπη και την αλληλεγγύη τους στον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

“Είναι ανθρώπινος, φιλανθρωπικός ο χαρακτήρας της αιμοδοσίας μας”, ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου Θανάσης Αθανασόπουλος και παρατήρησε: “Οργανώνουμε αιμοδοσία 2 φορές το χρόνο και ευελπιστούμε να είναι ικανοποιητική η προσέλευση. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι συνάδελφοι και όλος ο κόσμος ότι με το να δίνεις αίμα, χαρίζεις ζωή. Μπορεί κάποια στιγμή να το χρειαστούν και δικά σου άτομα, συγγενείς ή φίλοι. Πρέπει να συμμετέχουμε σε αυτή τη διαδικασία προσφοράς ζωής”.

Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας Σταύρος Τσιμικλής μας είπε ότι “οι αιμοδοσίες στηρίζονται στους εθελοντές, είναι μια σταθερή και ασφαλής πηγή. Τους ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά τους”.

Σημείωσε πως “οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες και συνεχώς αυξάνονται, καθώς γίνονται πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ ασθενείς μεταγγίζονται, όπως οι πάσχοντες με μεσογειακή αναιμία. Είναι αυξημένες το καλοκαίρι, γιατί είναι μικρή η προσέλευση εθελοντών και μεγαλώνει ο πληθυσμός της Μεσσηνίας”.

Ο γιατρός διαβεβαίωσε ότι “είναι απολύτως ασφαλής η αιμοδοσία, το αίμα ελέγχεται εργαστηριακά και κλινικά” κι επεσήμανε πως “αίμα μπορούν να δίνουν οι άντρες κάθε 3 μήνες και οι γυναίκες κάθε 4”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER